Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två flickor går och håller om varandra

Digitala Majfesten ska peppa ungdomar

Nu på fredag – den 14 maj mellan klockan 17.00-23.00 kommer den digitala Majfesten att genomföras. Det är en rikstäckande digital festival för ungdomar och unga vuxna.

De som genomför den digitala Majfesten är ett stort gäng fritidsgårdar och Ungdomens hus från olika kommuner runt om i landet. Falun är en av 22 orter i Sverige som finns med.

Majfesten har tillkommit för att peppa och lyfta ungdomar och unga vuxna, då den psykiska ohälsan förnärvarande stiger på grund av covid 19-pandemin.

Många unga upplever en dyster nutid och nära framtid.

Under kvällen kommer de att bjudas på riksaktuella artister, lokala artister, influencers, Youtubers, diskjockeys, band, trubadurer, tävlingar med mera.

Flera artister från Falun

Falun bidrar också med ett par programpunkter. Elijah Gasley sjunger country, Störningsjour 42 lirar punk och Lugnetgymnasiets estetiska program uppträder.

Det blir också personliga hälsningar från ungdomar i Falun och Fritid för unga i Falun presenterar egna ungdomsdrivna projekt, bland annat den nystartade motorgården i Enviken

På Majfestens webbsida kan även de som är i behov av samtal och stöd finna andra organisationer som arbetar för unga.

–Vi vill sända den här festivalen för att peppa våra ungdomar och unga vuxna att livet kommer att bli bättre. Våra unga är vår gemensamma framtid och behöver allt stöd de kan få i dessa oroliga tider, säger Åsa Carlson, fritidsledare på kommunens ungdomssektion.

Den digitala festivalen följer ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-05-12