Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Bästa sommaren 2021

Ett sommarlov fyllt med massa aktiviteter väntar alla barn och unga i Falun. Under rubriken ”Bästa sommaren ” har Falu kommun samlat massor av roliga sommarlovsaktiviteter.

-Vi känner oss väldigt nöjda och kan presentera ett brett utbud av aktiviteter inom idrott, kultur, teknik och friluftsliv. Det finns något för alla att göra och dessutom är alla aktiviteter gratis, säger projektledaren Cia Embretsen.

Inte heller årets sommar blir en vanlig sommar, då pandemin fortsätter att behålla sitt grepp.

Men aktiviteter för barn och unga ska det ändå finnas under ett sommarlov. I samarbete med bostadsbolaget Kopparstaden och föreningslivet har kommunen fått ihop ett digert program.

-Det kommer att finnas massor av roliga saker att göra. De flesta aktiviteterna sker utomhus och givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Cia Embretsen.

Bästa sommaren är till största delen finansierad via statliga medel, och föreningar och organisationer har kunnat söka pengar för att arrangera en aktivitet. Falu kommun går också in med egna medel och krafter.

-Intresset från föreningslivet har varit stort. Det var under en ganska kort period som föreningarna hade möjlighet att söka pengar, och intresset har till och med varit lite större i år jämfört med tidigare. Det uppskattar vi förstås, säger Cia Embretsen.

Det kommer att erbjudas mängder av upplevelser inom både kultur- och idrott. Det handlar om att möta djur och natur, simma och bada, skapa och dansa, spela teater, lyssna till högläsning och mycket annat.

Några av aktiviteterna som finns med i årets program känns igen från tidigare år. Dit hör givetvis succén Sjöhäng, som bjuder på roliga vattenaktiviteter vid flera av kommunens badplatser.

Simskola finns också med bland årets aktiviteter.

-Men vi bjuder också på en hel del nyheter. Det är bara att gå in att kolla i programmet, säger Cia Embretsen.

Programmet kommer att skickas ut till alla hushåll i Falun, men finns också att hitta digitalt på: falun.se/bästasommaren

Alla aktiviteter

Du hittar alla aktiviteterna på falun.se/bästasommaren.

För mer information, kontakta:

Cia Embretsen, projektledare Falu kommun, Bästa sommaren
Telefon: 023-877 53
Mejl: cia.embretsen@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-05-31