Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Åfestens logga

Åfesten - för första gången helt digital!

Nu på lördag – den 5 juni – skrivs det historia. För första gången arrangeras Åfesten helt digital, och det sker från nio olika livescener.

– Nu är det dags. Det känns kul och inspirerande och med det program vi kan presentera, så siktar vi på att nå en storpublik, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Årets festival pågår under en enda dag. Det blir livemusik och annat från nio digitala scener samtidigt, och allt är givetvis gratis. Allt kör igång klockan 17.00 och avslutas 24.00.

– Jag hoppas verkligen att alla livesugna musikälskare har prickat in det här datumet och Åfesten. Vi har ett starkt och brett artistuppbåd. Allt är livesänt och några reprissändningar kommer det inte att vara. Det gäller att prioritera vad man vill se under kvällen, säger Per Staffas.

In i det sista har förberedelserna pågått. Det gäller att tekniken fungerar som den ska under den sju timmar långa festivalen.

– Visst pirrar det lite extra, och det är inte heller många som testat konceptet med att köra en hel festival digital som vi nu gör, säger Per Staffas.

Nio digitala scener innebär ett brett och stort utbud.

På stora scenen kommer Tjuvjakt, Eva Eastwood, Dolly Style och Stiko Per Larsson med band uppträda. Larz Kristerz, Blender och Popnix tar hand om dansbandspubliken.

Timo Räsänen, Dalasinfoniettan, lokala artister från Dalapop och Folkmusikens hus dyker också upp på de olika livescenerna.

Wolf-FM kör radio med bild, med spännande gäster, och även Kulturskolan och Världsarvet Falun visar upp sig under kvällen.

– Det finns något för alla att se och höra på, slutar Per Staffas.

Åfestens hela program hittar ni här. Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-06-03