Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två män håller avtalspapperet mellan varandra

Kristof Bruyneel för City Mountainbike och Roger Karlsson för Svenska Cykelspelen skrev under avtalet, som innebär att Falun får arrangera två världscuptävlingar i sprint 2022 och 2023.

Falun får världscuptävlingar i MTB 2022 och 2023

Nu är det klart. Falun och Lugnet kommer att stå värd för världscuptävlingar i mountainbike – sprint (XCE) – både 2022 och 2023.

Det var i måndags som avtalet mellan City Mountainbike och Svenska cykelspelen signerades gällande de båda världscuptävlingarna. Bakom cykelspelen står de båda arrangörsklubbarna Falu CK och Borlänge CK.

Båda parterna ser nu fram emot fantastiska event på Lugnet, där 2022-års världscuptävling kommer att avgöras den 17 juni.

2022 års Svenska Cykelspelen kommer att hållas under perioden 11-19 juni och inleds med etapploppet Borlänge Tour och avslutas med internationella tävlingar på Lugnet i Falun.

Cykelklubbarna har också en ambition om att få arrangera en världscuptävling i distanscupen 2024.

– Vi är glada över att cykelklubbarna tar det här steget och utvecklar sina arrangemang till högsta internationella nivå. Helt i linje med den vilja Falu kommun har att skapa förutsättningar för arrangörer att genomföra stora evenemang i Falun, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef,

Sidan uppdaterad 2021-07-13