Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En gitarrspelare i rött ljus

Kommunen startar utredning om replokaler

Flera band står snart utan replokaler i Falun. Det har fått Svante Parsjö Tegnér (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, att initiera en utredning.

I torsdags hade kultur- och fritidsnämnden sitt första sammanträde för hösten. Inga tunga beslutsärenden fanns med på ärendelistan, utan sammanträdet präglades av information och dialog inom flera olika teman.

En sak som nämnden diskuterade var hur det egentligen ser ut med replokaler för banden i Falun.

Detta efter att replokalerna i det gamla flickläroverket Valhalla, där flera studieförbund hyrt in sig och tillhandahållit replokaler, försvinner vid månadsskiftet augusti/september.

– Hur ser läget ut? Jag har därför initierat en utredning angående replokaler för musiker i Falun, säger Svante Parsjö Tegnér.

Värt att berätta i sammanhänget är att det finns fyra fullt utrustade replokaler på Kulturhuset tio14 som går att boka. De kostar endast 20 kronor timmen om den som bokar är under 26 år.

Färre personer besöker anläggningarna

Vid sammanträdet fick också nämnden information om att antalet personer som besöker fritidsanläggningarna minskar i omfattning.

Lugnets utebad har exempelvis haft ett stort tapp gällande intäkter den här sommaren.

– På grund av pandemin så besöker förre personer våra anläggningar och det leder till mindre intäkter. Till exempel ser det ut som om Lugnets utebad halverar sina intäkter. Det motsvarar preliminärt 500 000 kronor. I kommande delårsrapport kommer en närmare redogörelse för detta, säger Svante Parsjö Tegnér.

Öppna verksamheten på Kulturhuset startar i oktober

Den öppna verksamheten på Kulturhuset tio14 kommer att starta torsdagen den 7 oktober.

Inledningsvis är det just torsdagar som gäller.

Alla i alla åldrar är välkomna till entréplanet,. Det kostar inget och det är bara att komma dit utan att anmäla sig. Olika aktiviteter kommer att finnas.

Programmet är ännu inte klart.

Dialog om nytt kultur- och fritidspolitiskt program

Nämnden hade vid sitt sammanträde också en dialog om verksamhetsplan 2022 och om nytt kultur- och fritidspolitiskt program.

–När det gäller kultur- och fritidspolitiskt program var fokus på bland annat tillgänglighet, fysisk aktivitet och hälsa, ökad digitalisering och utmaningar som att föreningslivet tappar deltagare, säger Svante Parsjö Tegnér.

Sidan uppdaterad 2021-08-31