Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Bästa lovet - spännande aktiviteter under höstlovet

Äntligen är höstlovet här! Vi vet att många är sugna på att hitta på något roligt under lovet, och presenterar en vecka fylld med roliga och härliga aktiviteter.

Ni är många som väntat på att höstlovsveckan – vecka 44 – ska komma och få chansen att lägga bort skolböckerna en stund.

Säkert längtar ni efter att få göra något roligt och det finns en hel del kul att hitta på. Vi har samlat ihop tips på spännande och fartfyllda aktiviteter för dig som är ledig från skolan, och vi hoppas att det ska finnas något för alla att göra.

Vi tjuvstartar redan nu på fredag med att köra en Halloweenkväll i simhallen på Lugnet. Kan det finnas något bättre än att starta höstlovet med ruskig spökvandring där du ska försöka lösa en gåta? Tänkte väl det. Bad väntar också liksom en läskig och rolig hinderbana för den som vill testa på det.

Annars är de flesta av aktiviteterna givetvis förlagda till själva lovveckan.

Du har exempelvis chansen att testa på att vara djurskötare för en morgon. Det låter väl som en rolig uppgift? Är du mellan 9-13 år så har du chansen att få hjälpa till att sköta om djuren som finns på Dikarbacken och Falu naturskola.

Självklart finns också populära Poolhäng med bland lovveckans aktiviteter. Vi lägger i en hinderbana i den stora 25 meters-bassängen och sedan är det bara att köra på så vattnet stänker.

Vill du vara med och rädda gruvans historia, så finns den möjligheten också. Under höstlovet bjuder Falu gruva in till ett spännande lajv, där du förvandlas till en tidsagent med uppdraget att se till att gruvan faktiskt blir ett världsarv i framtiden och stoppar den skurk som försöker hindra detta.

Men det finns ännu mer att göra. Det är bäst att du själv går in och tittar på urvalet av aktiviteter som finns. Säkert hittar du något att göra.

Notera att några av aktiviteterna kräver en föranmälan – och i några fall måste den vara gjord redan den här veckan!

Här hittar du alla aktiviteter som höstlovsveckan har att erbjuda.

Sidan uppdaterad 2021-10-25