Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En backhoppare flyger fram

Backhoppare från 15 nationer finns på plats i Falun för att tävla i Lugnets normalbacke under helgen.

Internationell tävling i normalbacken

Den sparade snön från ifjol är utlagd. I helgen är det dags för tävlingar i normalbacken, HS 100, då FIS Cup i backhoppning arrangeras med deltagare från 15 nationer.

På Lugnet har den sparade snön från ifjol lagts ut till glädje för både längdskidåkare och backhoppare. Längdåkarna har en 1,3 kilometer lång slinga att åka på och för backhopparna är normalbacken preparerad och tävlingsklar.

I helgen kommer Svenska skidspelen att arrangera FIS Cup i backhoppning. Cupen är den lägre klassade cupen av internationella skidförbundet (FIS).

Ett 80-tal deltagare, herrar och damer, från 15 nationer – Sverige, Japan, Ryssland, Österrike, Frankrike, Italien, Ukraina, Polen, Norge, Tyskland, Finland, Kazakhstan, Slovenien, Schweiz och Island – finns på plats i Falun.

Sveriges deltagare är Frida Westman, Astrid Norstedt och Tobias Fröier.

Många träningshopp under veckan

– Flera av nationerna har varit på plats här och tränat hela veckan. Det har gjorts ett riktigt bra arbete för att iordningsställa backen för träning och tävling. Lugnet är en fantastisk anläggning som verkligen levererar förstklassiga möjligheter till träning och tävling. Det ska bli roligt att välkomna nationer och FIS-representanter till vår tävling, säger tävlingsledaren Anders Lind.

Det krävs många funktionärer för att kunna genomföra en sådan här tävling och många av dem är tillresta från andra klubbar runt om i landet.

Både herrar och damer tävlar

Det blir herr- och damtävlingar både under lördagen och söndagen. Publiken kommer att kunna följa tävlingarna från den stora läktaren och det är fri entré som gäller.

–Det vore extra roligt om Faluborna passade på att komma till Lugnet, och lyfta de tävlande till extra långa hopp, säger Ulrika Back Eriksson, vd Svenska skidspelen.

Helgens tävlingsprogram

Lördag 13 november

09.00: Träning, damer

09.45: Provomgång, damer

10.30: Start tävling, damer

13.00: Träning, herrar

14.00: Provomgång, herrar

15.00: Start tävling, herrar

Söndag 14 november

09.45: Provomgång, damer

10.30: Start tävling, damer

13.00: Provomgång, herrar

15.00: Start tävling, herrar

Sidan uppdaterad 2021-11-11