Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Frida Boisen i en orange klänning

Missa inte Frida Boisens digitala föreläsning nästa vecka!

Missa inte föreläsningen med Frida Boisen

Idag den 14 februari, under uppmärksamhetsveckan, kommer journalisten, programledaren och författaren Frida Boisen att hålla en digital föreläsning som är öppen för alla. Under en dryg timme berättar Frida om sin tuffa uppväxt där våldet och den psykiska ohälsan var en vardag.

Frida Boisen växte upp i ett hem med missbruk samt psykiskt, ekonomiskt och fysiskt våld. I en unik, gripande och samtidigt hoppingivande föreläsning berättar hon om sin tuffa uppväxt, där våldet och den psykiska ohälsan var en vardag. Något som ledde till de mest fruktansvärda konsekvenser.

Men hon berättar också hur hon hittat strategier för att bryta kedjor av våld och missbruk, för att istället må bra och hitta en väg till lycka. Idag vill Frida sprida hopp och inte minst kunskap om hur vi alla med små medel kan hjälpa andra som lever i utsatta hem i dag. Vi alla kan göra skillnad och faktiskt rädda liv.

Hur jobbigt är det att berätta om sin egen tuffa uppväxt?

– Det är kanske konstigt, men det är som om såren aldrig riktigt läker. Jag kan nästan inte berätta några av de här minnena utan att gråta. Men det gör inget. Tårar är en del av livet. Det viktigaste är hoppet! Jag berättar för att andra ska få kraft. Det går att ta sig ur det onda. Det går att hitta glädje och lycka.

Hur har den tuffa uppväxten påverkat dig i ditt vuxna liv?

– Mycket! Jag är sällan rädd, för egen del. Det värsta har redan hänt. Min mamma tog livet av sig och la skulden på mig i sitt avskedsbrev. Min pappa slog mig, förnekade mig och sa att jag inte längre var hans dotter. Och när jag blev utsatt för sexuella övergrepp sa han att allt var inbillning. Jag tror att allt det här har lett till att jag vill stå upp mot orättvisor Det var därför jag blev journalist och författare. Jag vill berätta för att kunna få andra att förstå, och vilja förändra till det bättre.

Vilket bemötande har din föreläsning i detta ämne fått?

– Jag har fått så otroligt fint bemötande. De flesta både skrattar en hel del och gråter innan vi är klara. Jag tror på berättande som berör. När det går rätt in i hjärtat.

Vad handlar föreläsningen om?

– Hopp! Det spelar ingen roll hur tuff uppväxt du har. Det går att bryta onda mönster. Det går att överleva. Och det går att bli lycklig. Du är värd lycka! Jag vill också bjuda på viktiga insikter till både hur du som står bredvid kan hjälpa en människa som har det väldigt tufft just nu. Dina ord kan rädda liv.

Hur länge har du kört denna föreläsning?

– Ingen föreläsning är exakt den andra lik. Jag anpassar alltid och den utvecklas hela tiden. Men jag har talat om just dessa ämnen sedan den första självbiografiska romanen "Berätta aldrig det här" kom, hösten 2020. Men sen har jag ju skrivit en bok till, och insett så mycket mer på vägen. Jag lär mig hela tiden.

Hur länge pågår din föreläsning?

– Vi kör en timme tänker jag. Och har ni frågor: Fråga! Jag älskar frågor!

Är det svårare att ha en föreläsning digitalt än att möta publiken fysiskt?

– Jag älskar det fysiska mötet, absolut. Att få se någon i ögonen, känna den fysiska närvaron. Samtidigt har jag jobbat som programledare i TV i flera år och har jobbat med digitala föreläsningar i flera år också vid det här laget, och är van att ha en kamera med mig när jag jobbar eller talar.

Har skrivit flera böcker

Frida Boisen är just nu aktuell med sin självbiografiska roman "Du är inte längre min dotter" på Bookmark förlag, den fristående fortsättningen på hyllade debutromanen "Berätta aldrig det här".

Frida är sedan tidigare författare till böcker som "Digital succé" och "Digital Passion".

Blir det fler böcker?

– Ja, det vågar jag lova! Nästa bok släpps redan 6 april. Jag har fått så många frågor om hur jag vågat göra det ena och det andra i mitt liv. Att våga berätta om min mammas självmord, eller hur jag vågar konfrontera troll i tv-programmet Trolljägarna. Eller hur jag vågat bryta onda mönster och hur jag kan vara så glad när jag varit med om så mycket tufft.

–Nu har jag dammsugit forskning i ämnet och samlat alla mina och min medförfattare Kristina Hagström Ilievskas bästa tips i nya boken: "Våga våga - så får du livet du vill ha". Och sen kommer det en fortsättning på de här självbiografiska romanerna också. Men ber jag om lite tålamod, och siktar på att boken är klar nästa år, slutar Frida Boisen.

Frida håller sin föreläsning; Måndag den 14 februari, klockan 18.00.

Länk till den digitala föreläsningen hittar du här Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-02-15