Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vinjett bästa lovet

Massor med aktiviteter under sportlovet

Sportlovet närmar sig med stormsteg. Falu kommun kan – genom Bästa lovet – erbjuda en mängd olika aktiviteter.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda en så stor mängd av olika aktiviteter i år, och det känns som att det kommer att bli ett jättekul sportlov. Alla borde kunna hitta något som passar, säger lovsamordnaren Cecilia Larsson.

På grund av pandemin arrangerades det få aktiviteter under fjolårets sportlov. Nu är läget ett annat med släppta restriktioner, och på kommunens sida över samlade sportlovsaktiviteter finns nu fler än 20 aktiviteter att välja på.

– Men pandemin är inte över, så för att minska risken att smitta varandra, så stannar man givetvis hemma om man är sjuk eller har symtom som kan bero på covid-19. Det gäller alla vuxna och barn. I övrigt följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Cecilia Larsson.

Föranmälan kan krävas - men allt är gratis!

Till många av aktiviteterna krävs en föranmälan, då antalet platser är begränsade. Deltar man på en av kommunens lovaktiviteter, så är man också försäkrad genom kommunens försorg. En trygghet värd att känna till. Alla aktiviteter är dessutom kostnadsfria.

– Bästa lovet gör verkligen skäl för namnet den här gången. Det finns massor av saker att göra, både inomhus och utomhus. Vill du idrotta kan du göra det, vill du lyssna på livemusik finns den möjligheten, du kan prova att plurra i vattnet, skulptera snödrakar, gå på skridskodisco, vara med på poolhäng, lyssna på böcker eller vad det nu kan vara. Utbudet är stort, säger Cecilia Larsson.

Sportlovsveckan avslutas med Falu Ski & Fun Weekend i Källviksbacken, fredag-söndag 4-6 mars. Massor av skidåkning väntar och uppträdande av På G, Mojje, Nordman, Nano, Nightshine och The Radiovisions. Bubo finns på plats under lördagen och söndagen.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med på någon av alla våra aktiviteter. Vi ser fram emot en aktiv vecka, säger Cecilia Larsson.

Här hittar du mer information och alla sportlovsaktiviteter Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-02-22