Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Illustration som visar bilder på artister och åfestens datum, 3-5 juni.

Åfesten är äntligen tillbaka - boka datum!

Åfesten är tillbaka på riktigt. Den 3-5 juni har det blivit dags för Faluns stora stadsfest, och på den Stora scenen vid Fisktorget kommer bland annat Uno Svenningsson och Peg Parnevik att dyka upp.

– Det känns fantastiskt kul att kunna arrangera Åfesten på riktigt sätt igen. Ifjol körde vi en uppskattad digital variant, men själva grundidén och tanken med Åfesten är att få Faluborna att trivas och umgås i en levande stadskärna, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Förberedelserna inför årets stadsfest har redan pågått i flera månader. Det arbetas hårt för att få till ett brett och innehållsrikt program.

Nu görs det första artistsläppet. Klart är att både Uno Svenningsson och Peg Parnevik kommer att ställa sig på Åfestens Stora scen. Fler artister släpps inom kort.

– Uno var inbokad redan 2020, men nu kommer han äntligen till Falun. Det är ju en artist med mängder av hits bakom sig, och är nu aktuell med en nysläppt singel tillsammans med Per Gessle som spelats mycket på radion den senaste tiden. Det känns som att Uno passar bra in för Åfesten och att han kan locka en bred publik, säger Per Staffas.

– Peg har på relativt kort tid gjort sig känd som en stark artist på den svenska pophimlen. Dels som soloartist, dels tillsammans med Pontus Pettersson i duon ”Gammal”. Jag tror att hon kommer att locka mycket folk. Jag har själv sett Peg uppträda live och det har varit riktigt bra, säger Per Staffas.

I Åfesten är det precis som tidigare gratis att se alla artister uppträda liksom att ta en svängom på den populära dansbanan.

I år är det Larz Kristerz och Blender, två av Sveriges mest populära dansband, som bjuder upp till dans.

– Larz Kristerz har ju blivit till något av Åfestens eget husband. Det har varit en succé varje gång de har varit här. Blender är ett modernt dansband och ett av de mest efterfrågade, säger Per Staffas.

Några saker som händer under Åfesten i övrigt: Marknad, Gummibåtshäng i Faluån, Matförsäljare, - Mikrobryggerifestival vid Spruthuset, Lekland med hoppborgar osv i Ölandsparken, Streetfotboll på Medborgarplatsen, Barnaktiviteter på Stadsbiblioteket, Konstutställning på Galleri Hörnan, ”Träffa Polisen och Räddningstjänsten, Prova på SUP och kajakpaddling i Faluån.

Här hittar du mer information om Åfesten Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-04-14