Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild med alla artister på

Åfesten är tillbaka - startar nu på fredag

Nu på fredag drar Åfesten igång. Faluns stora stadsfest pågår i dagarna tre och sett till programmet blir det intensiva dagar för den som vill hinna med allt.

– Nu är vi äntligen här. Det känns så himla roligt att få arrangera Åfesten på riktigt sätt igen. Jag hoppas att Faluborna och alla våra andra besökare ska trivas, umgås och uppskatta programmet vi har, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Förberedelserna inför Åfesten pågår in i det sista. Det är mycket som måste klaffa när festen startar på fredagsförmiddagen.

– Just nu är det bara att köra på, det är jobb dygnet runt. Jag tycker att vi har fått till ett bra och brett program där det finns något för alla, säger Per Staffas.

Cruising på stadens gator

Fredagen bjuder bland annat på sedvanlig cruising på några av stadens gator och dessutom har P4 Nästa sin final på Stora scenen. På den scenen, som ligger på Fisktorget, dyker även Broder Henrik Rapp och Lisa Miskovsky upp under kvällen.

”Husbandet” Larz Kristerz bjuder upp till dans på dansbanan.

På Stora scenen kommer det under lördagen att bli Ronja Rövardotter-konsert. Artister som dyker upp under dagen/kvällen är Klara Hammarström, Peg Parnevik och Uno Svenningsson. Blender spelar på dansbanan.

Starka artister och populära dansband

– Vi har fått hit starka artister och populära dansband. Precis som tidigare år är det helt gratis att se alla artister uppträda liksom att ta sig en svängom på dansbanan. Som vanligt kommer det också att finnas ett tivoli på Stora torget med olika åkattraktioner, säger Per Staffas.

Fler saker som händer under Åfesten är bland annat: Marknad, Gummibåtshäng i Faluån, Matförsäljare, Mikrobryggerifestival vid Spruthuset, Lekland med hoppborgar osv i Ölandsparken, Streetfotboll på Medborgarplatsen, Barnaktiviteter på Stadsbiblioteket, Konstutställning på Galleri Hörnan, ”Träffa Polisen och Räddningstjänsten, Prova på SUP och kajakpaddling i Faluån.

Hela programmet hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-06-02