Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Bästa sommaren – med flera nyheter

Snart är sommarlovet här och det kommer att finnas massor av saker att göra för alla sommarlediga barn- och ungdomar i Falun. Falu kommun har som vanligt samlat alla aktiviteter under rubriken ”Bästa sommaren”.

-Det är kul att vi har fått ihop så många bra aktiviteter inom en massa kreativa och äventyrliga områden. Nytt för i år är bland annat Kulturskolan – sommar, säger Cecilia Larsson, kreativ coach och lovsamordnare.

Bästa sommaren är tillbaka med sjö- och strandhäng, kanothajk, teater, broderi, dans, djurhäng, discgolf, kanotslalom, Läsa Äger, judo och mycket, mycket mer.

-Tidigare år har satsningen till stor del varit finansierad av statliga medel, men så är inte fallet i år. Trots det kan vi erbjuda ett brett utbud av olika sorters aktiviteter för våra barn- och unga. Kommunen och Kopparstaden har tillsammans med alla föreningar gjort ett jättejobb, säger Cecilia Larsson.

Under sommarmånaderna kommer det att erbjudas mängder av upplevelser inom både kultur- och idrott. Några av de gamla och populära favoriterna får i år sällskap av spännande nykomlingar. Precis som det ska vara.

Nytt för i år är Kulturskolan – sommar!

Barn- och unga har under våren fått vara med och röstat och lämnat idéer på olika aktiviteter man velat ha med i kulturskolans sommarutbud.

Under vecka 25-27 kommer en hel del av dessa aktiviteter att kunna erbjudas: Graffiti, cirkus, film, dans, musik, skulptur och slöjd. Många av aktiviteterna kommer att vara öppna för drop- in!

-I Bästa sommaren är alla kommunens aktiviteter gratis, men det finns föreningsaktiviteter som kostar en liten slant. Till vissa aktiviteter krävs också en föranmälan, slutar Cecilia Larsson.

Läs mer och se alla aktiviteterna under Bästa sommaren.

Sidan uppdaterad 2022-06-03