Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Grannyloggan i grönt.

Nu på lördag är det dags för gratisfestivalen Granny Goes Street

Gratisfestivalen är äntligen tillbaka!

Nu på lördag, den 3 september, är det dags för årets sista stora musikfestival: Granny Goes Street i Falun. Med gratis entré!

– Äntligen är det dags! Vi kan bjuda på ett brett och bra program och allting är gratis, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Granny Goes Street arrangeras som vanligt på parkeringen/parken vid Kulturhuset tio 14. Det hela börjar klockan 10.00 och klockan 21.00 är festivalen över för den här gången.

– Det blir några intensiva timmar. Förutom en massa artistuppträdanden på Stora scenen och Parkscenen, bjuder vi även på Barnens Granny med sagovandring, leksaksbytardag, ansiktsmålning och Pettsson & Findus. Dessutom kan man under dagen träffa representanter från alla partier inför valet den 11 september, säger Per Staffas.

Zelmerlöw på Stora scenen

Programmet på Stora scenen: Pettsson & Findus (10.30), Theoz (12.00), Clara Klingenström (14.00), Måns Zelmerlöw (16.00), Medina (18.00), Anis Don Demina (20.00).

På Parkscenen: Akleja (13.00), Gedin/Modest God/Jakob1134 (15.00), La Saneya Dengue (17.00), Kilimaniaro (19.00).

– Det känns roligt otroligt roligt att vi äntligen fått Måns Zelmerlöw att komma till Falun. Jag är övertygad om att han kommer att locka en bred publik. Han har vunnit Eurovision (2015) och ska även vara med i ”Så mycket bättre” i höst. Totalt sett tycker jag att vi fått ihop en bra line up med artister, säger Per Staffas.

Tillbaka efter pandemin

Granny Goes Street har varit pausad både 2020 och 2021 på grund av pandemin – men nu blir festivalen av igen. Det är bara att boka in lördagen.

– Det känns förstås bra att vi kan köra Granny igen. Jag vet att den är efterlängtad av många, säger Per Staffas.

På festivalområdet gäller särskilda regler som besökaren har att förhålla sig till. Det är exempelvis inte tillåtet att ta med sig alkohol in på festivalområdet. Visitering kommer att ske vid entrén.

Handikappläktare kommer att finnas framför Stora Scenen.

Här hittar du mer information om Granny Goes Street Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-08-29