Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ljus i blått lyser upp scenen där personer sitter

Vill du spela inför publik? Då kan du hyra Klubbscenen i Kulturhuset tio 14. Ljudtekniker ingår dessutom i hyran!

Vill du spela inför publik - hyr Klubbscenen

Falu kommun gör nu en nysatsning mot det lokala musiklivet i Falun. För en billig peng går det nämligen att hyra in sig på Klubbscenen i Kulturhuset tio14, och då ingår även en ljudtekniker i priset.

–Det går att se det här som en nystart. Efter att nämnden i våras tog ett nytt beslut kring prissättningen av lokaler, så är det billigare än någonsin att hyra en lokal hos oss, säger Ronnie Svenblad, verksamhetssamordnare på Kulturhuset tio14.

Många lokala band i Falun har länge efterfrågat en plats att kunna spela på. Nu går det att hyra in sig på den nya Klubbscenen som ligger i kulturhusets bottenvåning. Dessutom ingår en ljudtekniker i hyran!

Vid en vanlig spelning går det att ha en publik på 250 stående personer i lokalen där Klubbscenen ligger.

Är en person 0-25 år kostar det bara 500 kronor att hyra Klubbscenen. Privatpersoner över 26 år, studieförbund och föreningar får hyra in sig för 2 000 kronor. Företag och kommersiella aktörer får betala 6 000 kronor.

Borde finnas ett stort intresse

–På den tiden som Arenan fanns hade vi en spelning i veckan med lokala band. Med den generösa prissättning vi har, och med en ljudtekniker på köpet, tror vi att det borde finnas ett stort intresse för det lokala musiklivet i Falun att arrangera hos oss, säger Ronnie Svenblad och fortsätter:

–Men vi är naturligtvis öppna för att ha andra evenemang i Klubbscenens lokaler. Lokalen fungerar för det mesta, och det finns kanske någon arrangör som också vill ha med en lokal krögare på sitt evenemang för att sköta baren med dryck och mat.

Lokalen där Klubbscenen finns är helt renoverad. Tekniken är helt ny med bra ljus och ljud.

–Inom en snar framtid hoppas vi också ha tekniken på plats så att det går att livestreama en konsert. Oavsett det, så kan vi erbjuda en bra scen med bra teknik. Jag hoppas att musiklivet kommer att uppskatta det vi har gjort, säger Ronnie Svenblad.

Här hittar du mer information om Klubbscenen och hur du bokar Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-09-14