Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Sebastian med sin cello framför sig

Sebastian får träffa sin idol och världsstjärna Yo-Yo Ma.

Sebastian får träffa världsstjärnan Yo-Yo Ma

Sebastian Swenberg, cello-elev på Kulturskolan i Falun, har blivit utvald att få åka till Stockholm och träffa den världsberömde cellisten Yo-Yo Ma.

Tillsammans med sin cellolärare Sofie Haglund kommer Sebastian att åka till Konserthuset i Stockholm den 16 oktober, för att träffa cellisten och superstjärnan Yo-Yo Ma.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det händer ju en gång i livet kanske att man får träffa en sådan gigant på cello och att på riktigt få sitta och prata med sin idol, säger Sebastian Swenberg.

Yo-Yo Ma är årets mottagare av Birgit Nilsson Prize, världens största pris inom klassisk musik. Han är den första instrumentalisten att få priset, tidigare har pristagarna varit operasångare.

När han kommer till Stockholm framträder han som solist i Dvoráks älskade cellokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna och orkesterns hedersdirigent Alan Gilbert.

Har en önskan att träffa unga musikanter

Det som är speciellt med Yo-Yo Ma är att han har haft en önskan om att träffa unga musikanter i Sverige.

Han är intresserad av människan och vad som gör att man väljer att hålla på med musik och ägna sig åt ett specifikt instrument. Ett fint initiativ av en världsartist att ta sig tid till att möta unga musikutövare.

Nu har nio kulturskolor från mellanstora städer fått en inbjudan att välja ut en elev som spelar cello som kan få åka och träffa Yo-Yo Ma i Stockholms konserthus, och Faluns val blev Sebastian.

De får samtala med Yo-Yo Ma samt lyssna på en repetition och konserten med Stockholms Filharmoniska orkester.

Sidan uppdaterad 2022-10-05