Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Innebandyspelare i skugga med fyrverkeri i bakgrunden

Innebandyfesten kommer att avgöras i Falun och på Lugnet i april 2023. Foto: Per Wiklund/ Svensk innebandy

Innebandyfesten avgörs i Falun 2023

Innebandyfesten är ett av innebandysveriges största evenemang. Nu är det klart att USM-festen kommer till Lugnet och Falun 2023.

Totalt kommer 32 lag (16 flicklag och 16 pojklag) att göra upp i Guide Arena och Lugnets sporthall under 2023-års ungdoms-SM, som spelas den 31 mars till 2 april. Antalet aktiva beräknas uppgå till 800 personer.

Arrangörer för USM är IBF Falun och Falu kommun i samarbete med Svensk innebandy.

– Vi vill att det ska vara festligt, folkligt och fullsatt. Innebandy är en del av stadens stora angelägenheter. IBF Falun är för många det stora laget i stan. Det här är ett sätt att stärka oss själva som stad och innebandyfesten. Med vår egenägda arena har vi en av landets bästa möjligheter att arrangera den här typen av evenemang, säger David Lindkvist, klubbchef i IBF Falun.

Viktigt samarbete med Falu kommun

IBF Falun står som arrangerande förening, men har tillsammans med Falu kommun gjort ett viktigt samarbete för att få ihop helheten.

– Äntligen är det klart att Falun får ett så stort idrottsevenemang som Innebandyfesten till staden. Evenemang är en viktig del av Faluns identitet och vi ser fram emot att få bjuda in spelare, ledare och publik från hela Sverige till en fantastisk idrottsfest i Falun, säger Patrik Söderqvist, kommunikationschef vid Falu kommun, och fortsätter:

– Ett gott samarbete mellan föreningslivet, Innebandyförbundet och Falu kommun borgar för ett riktigt bra evenemang och vi ser verkligen fram emot Innebandyfesten i Falun.

Betonar vikten av samarbete

Faluns klubbchef Daniel Lindkvist betonar också vikten av samarbetet:

– Falu kommun har varit helt avgörande att få till det här. Att de ser det här som så otroligt viktigt för staden har varit roligt och det här evenemanget hade inte varit genomfört utan deras stöd.

Fakta Innebandyfesten USM, 2023

  • Antal lag: 32
  • Aktiva: ca 800 spelare och ledare
  • Spelklasser: Flickor och pojkar 16 år
  • Datum: 31 mars - 2 april.
  • Arenor: Guide Arena och Lugnets sporthall
 
Sidan uppdaterad 2022-10-17