Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vi ser ryggen på ett band som står på en scen och tittar ut över publikhavet

Åfesten 2022 blev en riktig folkfest. Så här såg det ut när Uno Svenningsson gjorde sin spelning. Nu är det klart att folkfesten kommer tillbaka även 2023!

Populära Åfesten kommer tillbaka 2023

Nu är det klart att populära Åfesten kommer tillbaka även 2023. Det är bara att boka in helgen 2-4 juni redan nu!

– Förra året slog vi alla rekord när det gäller antalet besökare. Det fanns ett jättestort sug efter att få ut och träffa människor efter coronan, det märkte vi tydligt. Nu satsar vi på en ny folkfest, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Åfesten är stadsfesten i centrala Falun med fri entré. Precis som tidigare år är Fisktorget den centrala platsen för festen, men där tivolit som vanligt kommer att ha sin plats på Stora torget.

Nöjesfältet är tillbaka

– Nu är Axels stora nöjesfält tillbaka, vilket känns jätteroligt. Vi vet att många saknat deras häftiga attraktioner. Ifjol hade vi ett mindre tivoli, säger Per Staffas.

Planeringen för Åfesten har pågått ett längre tag och mycket är redan klart.

Populära inslag som cruisingen (fredag) och gummibåtshänget (lördag) finns givetvis med i programmet. Leklandet i Ölandsparken kommer tillbaka liksom mikrobryggerifestivalen vid Spruthuset. Streetfotboll på Medborgarplatsen, Barnens egen loppmarknad och prova-på-aktiviteter på Faluån bjuds det också på.

Dansbana och stor scen

Två av landets populäraste dansband kommer att bjuda upp till dans på dansbanan både på fredagen och lördagen, och kända artister kommer att ställa sig på Stora scenen både under fredagen och lördagen. Precis som vanligt.

På söndagen är det bara marknad och tivoli.

– Just nu bokas artister för fullt och det känns riktigt bra. Vi kommer inom kort att närmare kunna presentera vilka artister och dansband som kommer att finnas med i år, säger Per Staffas och fortsätter:

– Självklart är det som vanligt fri entré på Åfesten. Pengar ska inte avgöra om man ska kunna gå eller inte. Vi vill verkligen att Åfesten ska vara till för alla.

Sidan uppdaterad 2023-02-16