Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Svartvit bild på Bo sittandes med hatt på huvudet

Bo Sundström från Bo Kaspers orkester ger sig ut på soloturné och kommer till Falun och Åfesten sjungandes jazz på svenska.

Bo Sundström på soloturné till Åfesten

Bo Sundström, sångare och frontman i Bo Kaspers orkester, ger sig ut på soloturné. Ett av stoppen blir Falun och Åfesten den 3 juni.

– Bo är första artisten vi släpper. Vi har länge försökt att få honom till Falun och Åfesten, och nu blir det verklighet. Han tar med sig sitt jazzband på turné och det är en bokning som känns perfekt för Åfesten, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

I över 30 år har Bo Sundström med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan.

Nu väntar dock en soloturné med sina vänner i jazzbandet och jazz på svenska.

Svenska tolkningar

Tillsammans med sina vänner har han spelat in egna svenska tolkningar ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivorna ”Mitt Dumma jag” och uppföljaren ”Det kanske händer” har fått strålande recensioner.

Albumens låtar bär alla Bo Sundströms signum; texter med en osviklig känsla för både ord och ton som förenar det bitterljuva med det livsrusiga.

Lördagen den 3 juni kommer han till Falun och Åfesten, där han ställer sig på den stora scenen klockan 21.00.

Sidan uppdaterad 2023-03-16