Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

bild på Faluån och Pilparken

Pilparken och nya Åbryggan blir en del av Åfesten 2023

Pilparken blir en del av Åfesten

Åfesten, 2-4 juni, växer och blir större. En av årets stora nyheter är nämligen att Åfesten utvidgar sitt område längs med Faluån, när Pilparken och nya Åbryggan involveras i programmet.

– Vi vill ju vara så mycket det bara går vid ån. Pilparken intill ån är en fin park som borde användas mer. Nu hamnar parken mer i fokus tack vare den nya Åbryggan och kajpromenaden som kommer att invigas under Åfesten, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Invigningen av nya Åbryggan och Kajpromenaden startar klockan 11.00 på lördagen den 3 juni. Innan banden klipps och Faluborna kan ta bryggan i besittning berättar kommunens exploateringschef Magnus Fridsén mer om utbyggnaden av Årummet och byggnationen av Åbryggan. Det blir även tal av kommunalråden, musik av Falu blåsorkester och det utlovas glassutdelning.

Kreativa coacher på plats

Under lördagen kommer Fritid för unga och Kulturhuset tio 14:s kreativa coacher att bjuda in till kreativa aktiviteter i Pilparken för alla åldrar. Det blir drejfest, graffiti, häng, skapande, sport, trumcirkel, utmaningar med mera.

I Pilparken kommer också popkören Joyvoice att köra en konsert på 30 minuter under lördagen. Det kommer också att gå att prova på danserna Zumba och Jallabina eller kajakpaddling. Populära gummibåtshänget kommer att passera Pilparken under eftermiddagen.

– Det kommer inte att finnas någon scen i Pilparken utan allt sker på gräset i parken eller på bryggan eller i ån, säger Per Staffas.

Falukorvsracet är tillbaka

Centrala stadsrum har beslutat sig för att återuppliva falukorvsracet, som kommer att arrangeras vid lunchtid under lördagen.

Anmäler sig gör man i den ”korvfabrik” som kommer att finnas på Fisktorget och ha öppet mellan klockan 10.00-12.00. När man anmäler sig får man en specialtillverkad falukorv att tävla med och deltagarna har också möjligheten att måla och designa korven själv.

Första starten går klockan 12.00 från bron på Stigaregatan och beroende på hur många deltagare det blir så kan det bli flera heat. Målgång blir strax efter Vattubron.  Första pris är självklart en riktigt god falukorv!  

Program lördag 3 juni/Pilparken under Åfesten

11.00 – 11.30: Invigning av nya Åbryggan och Kajpromenaden

11.00 – 18.00: Fritid för unga och Kulturhusets Kreativa coacher - kreativa aktiviteter för alla åldrar.

11.00 – 14.00: Prova på SUP och kajakpaddling i Faluån. Start vid Kopparvågen.
                       OBS! Föranmälan krävs.

12.00 – 13.00: Centrala Stadsrums Falukorvsrace i Faluån

13.00 – 13.30:  Popkören Joyvoice konsert.

16.00: Prova på Zumba och Jallabina (Orientalisk dans)

18.00 :  Prova på Zumba och Jallabina (Orientalisk dans)

Här hittar du mer information om Åfesten 2023

Sidan uppdaterad 2023-05-15