Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Logga för Bästa sommaren

Massor av nyheter i sommarlovsutbudet

Snart är sommarlovet här och det kommer att finnas massor av saker att göra för alla sommarlovsfirande barn- och ungdomar i Falun. Falu kommun har samlat alla aktiviteter under rubriken ”Bästa sommaren”.

– Vi erbjuder fler sommaraktiviteter än någonsin, och inom många spännande områden, det känns fantastiskt kul, säger lovsamordnaren Daniel Bentzer.

Falu kommun har i samverkan med föreningar och det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden lagt ner ett stort arbete för att kunna erbjuda ett brett utbud av olika aktiviteter för barn och unga. Det ska finna något för alla att göra.

– Jag tycker att vi har fått till ett brett utbud. Viktigt är också att alla aktiviteter är gratis. Till vissa av aktiviteterna kräver det dock att man gör en föranmälan, då det är ett begränsat antal platser. Är man med på en lovaktivitet är man också försäkrad av kommunen, säger Daniel Bentzer.

Upplevelser på många olika ställen

Under sommarmånaderna kommer det att erbjudas på mängder av upplevelser. På olika ställen runt om i kommunen.

Några av de gamla och populära favoriterna – som Sjöhäng med vattenleksaker och simskola – har i år fått sällskap av flera spännande nykomlingar. Precis som det ska vara.

– Nytt för i år är bland annat golfkul, spela i band, green screen, skapa musikvideos, LAN och Nördnatt, täljning, gå längs små fäbodstigar, agentakademin, teatervecka, låtskrivarcamp och allmänhetens åkning på is. Det finns säker någon som vill gå in i ishallen och svalka av sig under sommarlovet, säger Daniel Bentzer.

Här finns hela programmet för Bästa sommaren Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2024-06-12