Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Porträttbilder på artisterna

Nu släpper vi de första artisterna till kulturfesten

Årets upplaga av kulturfesten Granny Goes Street arrangeras lördagen den 7 september. Eagle-Eye Cherry och Mapei är två av artisterna som kommer att dyka upp på stora scenen.

– Det känns kul att få göra Granny Goes Street ännu en gång och att politiken fortsatt är villiga att satsa på den här festivalen som brukar sätta punkt för sommaren. Det känns också bra att kunna släppa så två bra artister som Eagle-Eye Cherry och Mapei i det första artistsläppet vi gör. Vi släpper fler artister framöver, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

De flesta tycker nog att sommaren går väldigt fort och så kanske det är.

I alla fall är det inte långt kvar innan det är dags för Granny Goes Street – ett kulturkalas för alla åldrar och med fri entré. Det är bara att boka in lördagen den 7 september i kalendern.

Namnet på kulturfesten Granny Goes Street kommer från att hela festivalen tidigare genomfördes på Mormorsgatan utanför kulturhuset Arenans lokaler – därav namnet Granny Goes Street. Sedan 2013 hålls festivalen på parkeringen och parken vid Kulturhuset tio14.

– Granny har en lång tradition bakom sig och vi fortsätter att hålla i konceptet. Platsen är den vanliga, vi bjuder på massor av artister, utställare och foodtrucks. Jag är säker på att vi kan erbjuda något för alla även i år, säger Per Staffas.

Eagle-Eye Cherry är ute på världsturné

Ett av årets stora namn är givetvis Eagle-Eye Cherry.

– Han är en stor artist. Just nu är han ute på en världsturné och under sommaren gör han sin enda spelning på svensk mark hos oss. Det känns förstås speciellt, säger Per Staffas.

Eagle-Eye Cherry slog igenom 1997 med dunder och brak då hans första singel ”Save Tonight” blev en världshit. Med en halv miljard (!) spotify-streams är den en av de största svenska låtarna någonsin.

Under hösten 2023 var han med i ”Så mycket bättre” där flera av hans tolkningar gillades stort.

– Det känns också bra att vi får hit Mapei. Hon har på flera olika sätt levererat på en hög nivå i flera år nu, är också ett stort namn, och väldigt bra live. Det kan bli hur bra som helst, säger Per Staffas.

Mapei med världshit

Mapei, sångerska och låtskrivare, har bland annat haft en världshit med låten ”Don´t Wait” och samarbetat med flera kända artister.

Under hösten 2023 var hon med i ”Så mycket bättre”.

Eagle-Eye Cherry kliver upp på Stora scenen klockan 16.00 och Mapei klockan 20.00.

Granny Goes Street arrangeras av Falu kommun i samarbete med flera andra aktörer.

Sidan uppdaterad 2024-07-03