Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2014-11-14

Ishallen på Lugnet stängs

Efter ett extrainsatt styrelsemöte i veckan tog Lugnet i Falun AB beslutet att från och med 30 november stänga Lugnets ishall för alla aktiviteter.

– När vi nu fått Miljönämndens beslut måste vi som fastighetsägare agera och ta vårt ansvar så att fler personer inte påverkas negativt av miljön i hallen. Självklart är det främst barn och ungdomar vi tänker på, säger Bengt Gustafsson, styrelseordförande för Lugnet i Falun AB.

Frågan om miljön i ishallen har varit aktuell i flera år. Vid senaste mötet i kommunfullmäktige fick förslaget om en utökad borgensram för Lufab ingen politisk majoritet, vilket gör att bolaget inte kan fortsätta med den planerade renoveringen. 

Lufabs beslut innebär i sin tur att trafik- och fritidsförvaltningen inte kan upplåta ishallen åt föreningar eller privatpersoner. En dialog med de föreningar som är aktiva i hallen har förts löpande under renoveringsprocessen och ännu ett möte är inplanerat i dag, fredag. 

– Nu ska vi, tillsammans med berörda föreningar, planera framåt. Vi har olika alternativ på lösningar som vi jobbar med, säger Jonas Lennerthson, ordförande i trafik- och fritidsnämnden. 

Beslutet om att ishallen stängs får också konsekvenser för personalen. 

– Vi kommer att fortsätta sköta om och upplåta bandybana och uterink till föreningslivet vilket kräver personal men det kan bli frågan om förändringar. Från arbetsgivarhåll sker en dialog med fackliga företrädare. Självfallet är vi måna om att ta ansvar för arbetsmiljön, säger Jonas Lennerthson. 

Frågan om utökad borgensram för Lufab ska upp igen för beslut på kommunfullmäktige 27 november.

Sidan uppdaterad 2014-12-03