Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-01-15

Hela världen på snö i Källviksbacken i Falun

Ung flicka som åker skidor.

Söndagen den 18 januari arrangeras World Snow Day för tredje året i rad. Svenska Skidförbundet har i år valt att lägga sitt firande i Källviksbacken i Falun. Här kan alla som vill, kostnadsfritt, testa olika sätta att glida på snö och vara med i utlottning av fina priser.

World Snow Day är ett årligen återkommande internationellt evenemang som skapats av Internationella Skidförbundet, FIS. Syftet är att ge så många barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. I år planeras över 600 skid- och snörelaterade evenemang i 35 länder. Ett av dem blir alltså i Källviksbacken.
– I och med VM är Falun redan är fokus i både Sverige och omvärlden och därför blev Källviksbacken ett naturligt val. Vi hoppas att riktigt många tar chansen att komma på söndag för att ta del av alla aktiviteter. Vi vill att det här blir en dag som inspirerar till ett fortsatt intresse för vintersport som förhoppningsvis kommer vara livet ut, säger Charlotta Bürger Bäckström vid Svenska Skidförbundet.

I fjol var 3 500 barn i Sverige i kontakt med snö på olika sätt under World Snow Day och tills i år har konceptet utvecklats ytterligare. För Faluns del ingår firandet som en del av satsningen på Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö som i sin tur ingår i VM-projektet Knowledge of Dalarna. Nästa fredag, den 23 januari, drar nämligen den första av tre Alla på snö-dagar igång på Lugnet där 300 barn i årskurs 3 i Falun kommer att delta.
– Kristinegymnasiets elever på barn- och fritidsprogrammet ansvarar för att planera och leda Alla på snö-dagen för barnen. Målet är att få en organisation som fungerar från år till år så att Alla på snö blir ett återkommande inslag och att samtliga elever i årskurs 3 ingår i projektet, säger Lena Öhman, kommunens projektledare för Knowledge of Dalarna. 

Program Alla på snö i Falun

18 januari

World Snow Day i Källviksbacken i Falun. En kostnadsfri prova på-dag för alla, stora som små. Svenska Skidförbundets samtliga grenar finns representerade liksom skid- och snowboardklubbar runt om i Falun. Under dagen blir det dessutom utlottning av fina priser från bland annat SkiStar.

23 januari, 30 januari och 6 februari

Alla på snö-dag på Lugnet där barnen erbjuds roliga och spännande aktiviteter kopplade till snö och skidåkning.

7 mars

Barnens Skidspel på Lugnet 

17 april

Alla på snö-ledare tillbringar en dag i Sälen med elever de instruerat under Alla på snö-dagen.

Länkar

Mer om Alla på snö

Mer om World Snow Daylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-02-10