Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-03-19

Senaste nytt om ungdomsbackarna

Nyligen avslutade skid-VM har återigen satt fokus på back­hoppningens framtid och de planerade ungdoms­backarna. Hur går det, blir det några ungdoms­backar på Lugnet?

– Vi jobbar för det. Backarna behövs som ett komplement, säger kommunalrådet Mats Dahlström (C).

Ungdomsbackarna är planerade sedan länge, men projektet har flera gånger försenats. Från början var målet att bygga fyra träningsbackar: K8, K15, K35 och K60.

– Mindre backar behövs för att Lugnet ska kunna vara en komplett tränings- och tävlingsanläggning. Tyvärr har det saknats tillräckliga investeringsmedel samtidigt som det funnits olika uppfattningar om vad som ska byggas och med vilken metod, säger Mats Reutherborg som är kommunens representant i den arbetsgrupp som nu har bildats för att slutföra projektet.

Här finns också representanter för Dalarnas skidförbund, Svenska skidspelen och Holmens IF. Fler aktörer kan komma till.

– Det positiva just nu är att näringslivet visar intresse för att vara med och investera i ungdomsbackarna efter det att skid-VM blev en succé. Nu har fler förstått hur stor backhoppningssporten är internationellt, säger Marit Nybelius, vice ordförande i Holmens IF och en av medlemmarna i arbetsgruppen.

Mats Reutherborg menar att ungdomsbackarna behövs även för att det ska finnas en lokal klubb som har kompetens och resurser att ordna tävlingar i de stora backarna.

– I samband med VM har det byggts upp en organisation för backhoppning som är viktig att ha kvar i framtiden, säger han.

Sidan uppdaterad 2015-08-17