Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-15

Fler graffitiväggar till skateparken

Kultursatsningen under VM – Artparkfalun – får nu sin fortsättning när Falun Walk of Art, Falu kommun, Magasinet och Centrala stadsrum, ser till att tre nya graffitiväggar transporteras upp till skateparken och kompletterar de två graffitiväggarna som redan finns där.

Tanken är att successivt utöka ytan och skapa en levande Artpark där ungdomar har möjlighet att uttrycka sig kreativt och konstnärligt och kan påverka stadens utformning och utseende.
– Ungdomars känslor för sin hemstad och möjlighet att vara delaktiga är viktiga aspekter och vi vill vara med och ge dem utrymme. Det är inte många städer i Sverige som har fem stora offentliga, lagliga väggar att måla på. Det är också viktigt att street art är en demokratisk konstform som alla råd med och att man skapa utifrån egen känsla och design, säger Lasse Westin, en av projektledarna i Falun Walk of Art.

Årets kulturkommun

Falun Walk of Art bygger till stor del på delaktighet, förra året målades till exempel två gångtunnlar av en grupp estetelever och nyanlända ungdomar under handledning av Framkonst. Förhoppningsvis ska även det lyckade projektet få en fortsättning om allt går i lås.
– De tre nya väggarna och skapandet av Artparkfalun vid skateparken är ett bra exempel på Beyondtanken att effekterna av VM lever vidare. Här tas både resurser och samarbeten tillvara för att ge Falun en kreativ kick helt i andan som årets kulturkommun 2015, säger Lasse Westin.

Sidan uppdaterad 2015-06-15