Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-29

Gruppbild på innebandyspelare

Daniel Diamant öppnar utställning på Galleri Hörnan!

Torsdag 9 juli kl 17.00 bjuder Galleri Hörnan på vernissage. Daniel Diamant, f. 1987, är en konceptuellt driven konstnär. Han har under året visat verk på bland annat Galleri Blunk i Trondheim och Gocart Gallery, Visby. På Galleri Hörnan presenterar han under sommaren ett antal målningar ur sviten Misfit Paintings.

Om sin utställning berättar konstnären:

"31 stycken bomullsdukar bär alla egennamn från min högstadieklass i Köping. Målningarna var inte menade att spegla oss, men det kom de att göra. Det är inte nödvändigtvis relevant att som betraktare veta detta. Målningarna bestående av tusch på bomull mäter 140x140 cm och är vid första anblick estetiskt starka. Motiv i främst klara färger, var och en en ansats att likna den bredvid, mönster som för tanken till naturen, blommor eller trädstammar.

I processen sökte jag ständigt symmetri, kanske som följd av min osymmetriska tillvaro. Utan vidare pengar fick jag som gånger förr promenera gatorna kring min ateljé. Av uttjänta lastpallar i varierande färger byggde jag ramar, ramar lika starka som svaga. Jag cyklade till Ikea och köpte bomullstyg, som fick agera bomullsduk. På väg hem kände jag en lätthet över faktumet att jag nu var på botten. Med mitt tyg väl i ateljén tog jag fram fem stycken burkar tusch som jag aldrig använt alltid ägt. Jag kände igen den kvällen, jag mindes dagar i min ungdom som var drivna av lust, innan konsthögskolor, verk utan verkshöjd, drivna av estetik. Jag mindes mig själv i en tröja näst längst till höger på mittersta raden. Jag var på botten igen och jag var lätt".

Utställningsaffisch

Sidan uppdaterad 2016-08-16