Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-08-27

Barn i ring.

Kulturskolans körer flyttar in i Jungfrun på Kulturhuset tio14

Från och med nästa vecka när höstens kör-verksamhet drar igång kommer alla Kulturskolans sjungande barn och ungdomar att ha sina övningar på plats i sal Jungfrun i Kulturhuset tio14.

– Körledarna ser verkligen fram emot terminsstarten och det blir extra roligt att ha alla samlade på ett och samma ställe, säger Anne Pettersson, producent på Kulturskolan. Sedan när vi har våra renoverade lokaler kommer vi att flytta fler verksamheter till Kulturhuset tio14.

En rolig nyhet i höstens program är att det återigen finns en kör för barn i åldern 6–7 år. Något som länge efterfrågats enligt Anne Pettersson.
– Ett piano har installerats i salen och vi är så redo vi kan bli. Nu är det bara de sjungande barnen och ungdomarna som saknas, säger Anne Pettersson.

Den nya kören för 6–7-åringarna leds av Turi Berglund. Körledaren Anna-Maria Nyström tar hand om två grupper med 8–11-åringarna, Anna Isaksson har kören för de som går i årskurs 6–7 och Gudrun Domar leder de äldsta körsångarna.

Nya som gamla, barn och ungdomar som är sugna på att testa sina färdigheter i körsång är så klart välkomna. Tider och dagar finns på webben falun.se/kulturskola.

 

Sidan uppdaterad 2016-03-21