Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-09-02

Två tjejer som pratar och tittar i tidning.

Föreläsningsserie om främlingsfientlighet

Det pågår en intensiv debatt i Sverige kring flyktingströmmar, främlingsfientlighet och nationalism. Under hösten kommer Göran Greider, Athena Farrokhzad, Roza Güclü Hedin med flera till Falu stadsbibliotek för att belysa dessa frågor med oss.

Föreläsningsserien är ett samarbete mellan Arbetsmarknads- integrations- och kompetensförvaltningen och Falu stadsbibliotek. Under tre öppna föreläsningar på Falu stadsbibliotek pratar vi om vad som händer i Europa och Sverige idag, hur det påverkar oss samt hur vi kan förhindra att våra samhällen polariseras.

Srebrenica, vad var det som hände? 8/9

Först ut i föreläsningsserien är Haris Grabovac från Expo som berättar om vad som hände i Srebrenica, men också om nationalismen som företeelse och dagens rasistiska uttryck i Sverige och Europa. Dessutom pågår en utställning om Srebrenica i biblioteket 8-30 september.

Tisdag 8 september kl 18:30.

En mänsklighet under attack 20/10

En kväll om dagens nationalism och koloniala och rasistiska strukturer, men också om kraften i antirasistisk litteratur, poesi och musik. Med Henrik Arnstad, journalist och författare, Athena Farrokhzad, poet, litteraturkritiker och dramatiker och Jennifer Ferguson, musiker och tidigare ANC-politiker.

Tisdag 20 oktober kl 18:30.

Flyktingen inom oss 16/11

Ett samtal om flykt med Roza Güclü Hedin, Alf Tangnäs och Göran Greider. Roza Güclü Hedin, riksdagsledamot (s), berättar utifrån sina kunskaper om flyktingfrågor samt hennes egen familjs flykt. Alf Tangnäs, folkmusiker och f d rektor, ger oss en bild av hur det var när hans far flydde från quislingarna i Norge och hur mottagandet i Dalarna såg ut då. Göran Greider, författare, poet och chefredaktör, diskuterar främlingsfientligheten av idag och berättar om gävlesonen Joe Hill.

Måndag 16 november, kl 18:30.

Föreläsningarna äger rum i bibliotekets Ljushall och börjar kl 18:30. Från klockan 18:00 finns det dessutom soppa och fika från det rättvisa caféet.

Program för utskriftPDF

Sidan uppdaterad 2016-05-17