Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-10-01

Bibliotekets café

Låna en svensk fortsätter

Nu pågår utlåningen av "svenskar" på Falu stadsbibliotek för fullt. Det fikas, träffas och pratas. Utlåningen är uppskattad bland både utlånade och de som lånar, och därför fortsätter projektet.

Är du nyanländ till Falun och vill träffa någon över en kopp kaffe? Det finns många falubor som vill träffa dig, prata svenska, berätta om Falun, dela ett fritidsintresse eller bara prata om livet och framtiden.

Falu stadsbibliotek, i samarbete med Arbetsmarknads- integrations- och kompetensförvaltningen, AIK, drog igång utlåning av ”svenskar” i september 2015. Över 80 personer personer har blivit utlånade. Äldre, unga, kvinnor och män.

De som lånas ut har själva anmält till biblioteket att de vill träffa en ny Falubo en eller flera gånger.
– Det finns inga krav på dem som lånas ut annat än att de ska vilja mötas och svensk är den som upplever sig som svensk, säger Anne-Sofie Köpmans på Falu stadsbibliotek, en av initiativtagarna.

”Låna en svensk” var tänkt att pågå på försök under 1-30 september. En utvärdering tillsammans med deltagarna ägde rum i slutet av 2015, och biblioteket har bestämt sig för att fortsätta utlåningen. Sedan februari 2016 drivs Låna en svensk i samarbete med Rättighetscentrum Dalarna. Det går utmärkt att haka på projektet, hör av dig till biblioteket om du vill låna en "svensk" eller själv bli utlånad.

Läs mer om Låna en svensk härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-05-30