Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-10-06

Tre personer kollar i en bok på biblioteket

Dyslexiveckan 2015

Under vecka 41 har biblioteken i Falun och Borlänge fullt fokus på personer med läs- och skrivsvårigheter. Det blir en rad föreläsningar, samtal och träffar på temat Rätten att läsa, och programmet riktar sig både till unga och vuxna.

Dyslexiveckan uppmärksammas i hela Europa, och går i år av stapeln 5-11 oktober. Under temat Rätten att läsa ryms många aktiviteter och budskap. På biblioteken i Falun och Borlänge vill man ge utrymme åt berättelser från personer som själva har erfarenheter av dyslexi.

- Jag tycker att det är viktigt att vi får höra olika personer berätta sin historia. Det ger mer kunskap men det kan också vara skönt för de i publiken som själva har dyslexi att få lyssna och känna igen sig lite. Therése Hagman, bibliotekarie på Falu stadsbibliotek.

Biblioteken vill också visa på alla alternativ som finns för att läshindrade ska ha möjlighet att läsa just de de vill, på det sätt som passar dem bäst. Där för kommer talböcker, appar och olika tekniska lösningar att visas under veckan.

Föreläsningarna går av stapeln på biblioteken i både Borlänge, Falun och Enviken och de är öppna för alla och har fri entré.

Dyslexiveckan på bibliotekets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-10-10