Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-03

Tv: Nytt nöjespalats i Falun

Nu byggs ett nytt, stort nöjespalats på Myntgatan i Falun. Rättvik Bowling & Krog investerar 65 miljoner kronor tillsammans med flera lokala finansiärer i det som ska bli Falun Bowling & Krog, ett 2 500 kvadratmeter stort inneställe för alla smaker och åldrar:

Viktig etablering

– Det känns helt fantastisk, nästan overkligt eftersom vi har jobbat med det här under så lång tid, säger Robin Sjöblom, vice vd, Rättviks Bowling & Krog.
Företaget har under flera år haft möjligheten att köpa tomtmark vid Myntgatan, nu blir det verklighet av de storslagna planerna. Byggnaden får en yta på cirka 2 500 kvadratmeter och det kommer att finnas bland annat bowlingbanor, restaurang och nattklubb.
– Den här etableringen är viktig då den breddar nöjeslivet och stärker attraktionskraften för centrum. Förhoppningsvis vill fler besöka Falun, etablera sig i Falun och i bästa fall bosätta sig i Falun, säger Jonny Gahnshag (S), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

En motor att fylla boenden och krogar

Affärsidén är att boka stora artister inom alla genrer så att det ska finnas något för samtliga smaker och åldrar.
– Det blir enormt brett, ett ställe för alla, säger Robin Sjöholm.
Som ordförande i bolagets styrelse finns Torbjörn Wallin, tidigare bland annat vd för Orsa Grönklitt. Så här svarar han på frågan om konkurrens med andra Falukrogar och restauranger:
– Jag tycker att Falun som länets residensstad tjänar på att utveckla anledningar för att resa hit. Den här satsningen blir en motor att fylla boenden och andra krogar. Jag tror att många kommer att besöka andra ställen för att senare på kvällen till exempel gå till den här anläggningen. Vi behöver dem och jag hoppas att de känner lika om oss.
Företaget har förhoppningen är att starta markarbetena redan i år och i september år 2017 blir det invigning. När allt startar upp behövs också nyanställningar och Robin Sjöblom uppskattar personalbehovet i Falun till cirka 15 heltidstjänster.

Sidan uppdaterad 2016-06-14