Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-16

Skid-VM åkare med publik som hejar på.

Beyond Skiing tar sikte mot nästa VM i Falun

Det var stort intresse när konceptet och målen för det nya Beyond Skiing Foundation presenterades idag. Drygt 150 personer kom för att lyssna på informationsträffen som ägarna bjöd in till.

– Jätteroligt att så många vill höra om nätverkets framtidsplaner. Förhoppningsvis väljer en del av dem att fortsätta sitt medlemskap så att vi tillsammans kan arbeta mot ett nytt VM i Falun, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Inför skid-VM i Falun bildades ett nätverk av företag och organisationer för att stötta VM-projektet, både ekonomiskt, samt genom erfarenheter och kompetens. Nätverket fick namnet Beyond Skiing Foundation 2015 och när det var dags för VM hade det cirka 450 medlemmar.

VM i Falun 2025?

Efter VM ställde sig många frågan vad som skulle hända med Beyond Skiing Foundation i framtiden. Idag kunde det nya konceptet presenteras i samband med en träff för de tidigare medlemmarna. Och huvudmålet var tydligt.
– Vi vill verka för att Falun arrangerar VM igen om 10-15 år, vilket kräver en ny VM-ansökan år 2019. Det regionala stöd som skapades genom Beyond Skiing Foundation är otroligt viktigt för att kunna arrangera ett så stort och lyckat evenemang. Den kraften vill vi hålla vid liv, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.
Nu har en ny ägarstruktur för Beyond Skiing Foundation bildats med Svenska Skidförbundet som huvudägare med 70 procent. Visit Södra Dalarna blir en av delägarna med 20 procent och Falu kommun går in som delägare med 10 procent

Närmare landslaget

Under dagen informerades det även att Svenska Skidförbundet blir huvudägare i Svenska Skidspelen AB med 51 procent, Skidspelsföreningen blir delägare med 40 procent och Falu kommun med 9 procent. Det operativa arbetet i bolaget kommer att ledas av Anki Kjellberg. Johan Sares blir vd för bolaget medan styrelsen kommer att bestå av Niklas Carlsson, ordförande, Johan Gräfnings, Tommy Höglund, Lasse Strand, Lotta Jansson och kommundirektör Dan Nygren.

Genom att Svenska Skidförbundets blir huvudägare i både Svenska Skidspelen och Beyond Skiing knyter man nätverket närmare de årliga världscuptävlingarna i Falun och till landslagsverksamheten för längdskidor.

Sidan uppdaterad 2016-02-24