Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-11-24

Glad familj med sverigeflagga.

Årets kommun inom svensk sportindustri!

I samband med det årligen återkommande seminariet Sport & Pengar nominerades Falun, tillsammans med Örebro och Solna, i kategorin ”årets kommun inom svensk sportindustri”. Och när juryn sagt sitt stod det klart att Falun tog hem utnämningen!

Falun tog hem segern och fick flest röster av juryn, som består av 100 beslutsfattare inom den svenska sportindustrin, bland annat tack vare sitt arrangemang av ett succéartat VM i nordiska grenar i februari. Och nu satsar man även på att söka VM på nytt 2025.

På plats i Stockholm för att ta emot utmärkelsen var Carl-Johan Ingeström, vd för Visit Södra Dalarna.

Totalt utsågs fyra vinnare för betydande insatser inom svensk sportindustri under året som gått. Förutom årets kommun delades även priser ut till årets förbund, årets event och årets sponsor.

Under seminariet Sport & Pengarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlas branschen inom den kommersiella sportindustrin under en så kallad business to business-konferens där beslutsfattare deltar i paneldebatter, lyssnar på presentationer och nätverkar. En av tisdagens talare var Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet.

Sidan uppdaterad 2016-06-14