Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-12-03

TV: Brand i ishallen – istider bokas om

På onsdagskvällen brann det i ishallen och en stor mängd elkablar förstördes. Just nu är isarna är avstängda för aktiviteter men efter en besiktning av skadorna under eftermiddagen konstateras att det troligtvis blir det ett kortvarigt uppehåll.

Eftermiddagens besiktning av de branddrabbade rummet i ishallen visar att bygget kan fortsätta men att fläktrummet behöver saneras under helgen. Även i själva ishallen behövs viss sanering vilket dock inte hindrar det övriga arbetet.
– Vi har också säkrat el till omklädningsrum och kylmaskinrum och dessa är redo att startas igång så snart ett beslut fattats om manuell övervakning istället för automatiskt ammoniaklarm. Därför tror vi att avbrottet för verksamheten på isen blir kortvarigt, säger Henrik Belin, projektledare för ishallsbygget på Lugnet i Falun AB. 

Bokar om föreningars istider

Alla föreningar som har aktiviteter inplanerade på isen kontaktas och bokningen jobbar hårt för att kunna boka in dem i närliggande ishallar.
– Eftersom vädret är milt väljer vi att stänga av bandyplanen också för att kunna bevara isen där så länge som möjligt. Vi har full förståelse för att andra kommuner och anläggningar har fullt men vi gör allt vi kan för att hitta lösningar så att föreningarna kan fortsätta sin verksamhet, säger Jonas Boström, enhetschef för idrottsanläggningarna på Lugnet.

Mer om hur branden påverkar ishallsbygget på Lugnet i Falun AB:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-12-11