Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-12-08

Prisutdelningen.

Tjörn blir ny kulturkommun

Falun har under år 2015 varit Årets kulturkommun, och på tisdagskvällen delade fackförbundet Vision ut priset för år 2016 till Tjörn. Falun har haft utmärkelsen i snart ett år och därför var det i Falu stadsbibliotek som det avslöjades vilken kommun som nu får utmärkelsen för år 2016.

I juryn fanns bland annat kultur- och fritidschefen Pelle Ahnlund från Falu kommun.

– Att få utmärkelsen Årets kulturkommun har varit en stor ära och ett bevis på att de satsningar vi gör betyder mycket för Faluborna. Vi kommer fira av vårt kulturkommunår med Faluns första kulturnatt, vilket känns som en bra avslutning. Med utmärkelsen fick vi ett kvitto på att vi redan gör bra saker, men det sporrar oss också att fortsätta utvecklas. Vi har ju till exempel ett nytt kulturhus att se fram mot, menar Pelle Ahnlund.

Under tisdagens prisutdelning bjuds det på ett blandat program med elever från Kulturskolan, gästspel av Good Harvest och en och annan överraskning..

Ett hundratal personer ville se prisutdelningen och de olika musikframträdandena. Mest jubel drog barnen som tidigare i år dansat med Mando Diao till VM-låten.

De nominerade till Årets kulturkommun 2016 var förutom Tjörn: Bromölla, Sigtuna, Skellefteå, Säffle och Trosa.

Sidan uppdaterad 2016-09-22