Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-01-08

Mall för bild.

VM-huset sålt till Lugnet i Falun AB

VM-bolaget, Falun2015, har nu sålt StoraEnso-huset, även kallat VM-huset, till Lugnet i Falun AB för tre miljoner kronor.
– Det känns bra att LufAB nu tar över huset och fortsätter använda det enligt Lugnets profil, säger Dan Nygren, kommundirektör och vd i Falun2015.

Huset byggdes av VM-sponsorn Stora Enso och fungerade som kansli för Falun2015-organisationen fram till tävlingarna och som kontor för tävlingsledningen under själva VM. Huset innehåller bland annat kontorsrum och konferensutrymmen med utsikt över skidstadion. Lugnet i Falun AB äger redan marken som huset står på och som VM-bolaget arrenderade enligt ett tidigare avtal.
– Tanken är att huset nu ska användas som kontorslokaler för våra anställda och vissa delar kommer även att hyras ut till exempelvis föreningar. Vid stora evenemang kan vi också upplåta lokaler till arrangörer, säger Liselotte Jonsson, vd för LufAB

Priset på byggnaden är satt utifrån de framtida hyresintäkter som kan vara aktuella.
– Prisnivån är baserad på den användning som huset är tänkt för, med oregelbundna hyresintäkter för att kunna erbjuda både arrangörer och föreningar lokaler när behovet finns, säger Dan Nygren.

Sidan uppdaterad 2016-01-08