Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-04-08

Sparad snö möjliggör tidig skidpremiär

Att spara snö på Lugnet har länge varit en het fråga och många har önskat en tidigare start på skidsäsongen. Tack vare ett lyckat försök med spåravgifter så provar nu Falu kommun att spara en stor mängd snö Lugnet, vilket gör det möjligt att åka skidor redan oktober.   

Det har varit stor efterfrågan på att kunna åka skidor tidigare på säsongen. Eftersom det nu finns så pass mycket snö kvar efter arrangemang som Clash of Nations så är det möjligt att spara den. Snön kommer att lagras intill bergväggen under lilla backen, vilket är en bra plats för lagring av snö. Snön lagras under flis som kommer från Falu Energi & Vatten. 

Skidpremiär 15 oktober

I början av oktober är det planerat att snön ska schacktas ut på backstadion där det pistas en slinga likt en alpväg. Den 15 oktober planeras premiären. Tomas Jons som är enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen uppskattar att det handlar det om en sträcka på cirka 1 kilometer. Området kommer då att erbjuda skidåkning till åkare som löst ”tidig snö-avgift”.

- Vi lagrar snön för att kunna erbjuda alla de åkare i regionen som är intresserade av att ”gå på” snö redan i oktober, detta är mestadels elitåkare. Vi räknar med att det rör sig om 300-500 personer. Vi kan inte lova hur länge denna snö kommer att hålla men förhoppningen är givetvis till november då vi kanske kan börja med snötillverkning på nationalarenan och sedan erbjuda åkning till alla igen, säger Tomas jons.

Alla som betalt spåravgift under säsongen på Lugnet kommer att få ett utskick där de informeras om planerna, och ges möjlighet att lämna intresseanmälan för ”tidig snö-avgift” .

skidåkare
Sidan uppdaterad 2016-04-11