Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-05-04

Hand som ritar en färgglad bild

Var med i projektet "Galleri för unga"

I höst kommer det bli verklighet med ett galleri för unga i Falun. Fokus ligger på att lyfta värdet av skapandet och se potential hos ungdomar.

Galleri för unga är ett projekt där ungdomar mellan 16 och 26 år får möjlighet att ställa ut sitt skapande. Första utställningarna kommer att visas under hösten på olika platser i Falun. Ett samarbete med Dalarnas museum gör det möjligt att visa en del utställningar på, och tillsammans med, museet.

- Det finns så himla många unga kreativa människor, men det finns ont om plats för att visa upp sitt skapande. Säger Cecilia Larsson, Ungdomscoach

Fokus ligger på att ungdomar får genomföra hela processen så självständigt som möjligt, att lyfta värdet av skapandet och se potentialen hos ungdomars engagemang och intressen.

Jury

Juryn som väljer utställningarna består av en blandad grupp som är från 16 år och uppåt. Alla i juryn har erfarenhet av att själv skapa i någon form eller har erfarenhet av att jobba på museum eller galleri.

Vill du vara med i projektet?

Ansök genom att skicka beskrivning och bilder till cecilia.larsson@falun.se senast den 30 juni 2016 eller via formulär på hemsidan.

Galleri för unga, läs mer och anmäl dig

Sidan uppdaterad 2016-10-10