Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-05-23

Två tjejer som spelar på blåsinstrument.

Frispel – ett betydelsefullt projekt

Frispel är en musik-, dans- och teater-grupp för människor med funktionsvariationer. Gruppen är ett samarbete mellan Kulturskolan i Falun och FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna).

Anna-Carin Eriksson Ayoub från Kulturskolan leder arbetet tillsammans med kollegorna Anna Isaksson, Mattias Hagelin och Emilia Ullberg.

Anette Öfjäll-Åkesson som är lärare inom särskolan finns med som ett stort stöd i gruppen. Bengt Ola Karlsson är kassör i FUB och har i många år varit kontaktperson i olika samarbetsprojekt mellan Kulturskolan och FUB.

En sammanhållen grupp

Pedagogerna träffas en gång i veckan för planering och träffar sedan Frispels­gruppen varje onsdag. Deltagarna i Frispel kommer till lokalen efter jobbet eller skolan och kan ta en fika tillsammans innan repetitionen börjar. Detta har sakta utvecklats till en mötesplats för både anhöriga och kompisstödjare Det har också bildats en stödgrupp med föräldrar som är en viktig hjälp, speciellt när det närmar sig föreställning. De bygger scendekor, syr kostym och fixar med det mesta runt föreställningen.

Årets föreställning: Kör så det ryker – igen!

Det finns en tanke att varje individ ska få uppleva någon form av själv­förverkligande och gemenskap i Frispel. Föreställningen arbetas fram utifrån deltagarnas idéer. Pedagogerna ser till att det blir verklighet. Årets föreställning tar vid där fjolårets slutade. Nu är det dag att förverkliga drömmarna!

Tid och plats

Stora scenen på Kulturhuset tio14
Onsdag 25 maj kl 18.00

Sidan uppdaterad 2016-12-02