Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-06-02

Patrik Johansson med tratt och hatt

Boka in Läsfrestivalen lördag 4 juni

Lördag 4 juni är det dags för årets upplaga av Läsfrestivalen, Faluns egen barnboksfestival! Det blir barnteater, sagovandringar, musik, workshops och mycket mer. I år är frestivalen en del av Å-festen.

Läsfrestivalen kommer att avslutas med artisten Mojje, känd för sin medverkan i TV-programmet ”Lattjo Lajban” och låtar som ”Var ligger landet där man böjer bananerna?” och ”Popcornfrisyr”. Årets värd är Patrik Johansson, och han kommer även att bjuda på interaktiv teater. För den som vill så går det utmärkt att komma till Stora Torget redan klockan 10:00, för då startar Patrik ett musik- och danståg som spelar sig fram till stora scenen på Fisktorget.

Inne i biblioteket blir det workshops, poesibingo, tipspromenad, sagor och fiskdamm. För de nyfika barnen går det bra att följa med på dramavandringen ”En speciell dag” och och för de allra minsta rekommenderas bebisteatern ”Hej trottoar!” med Sagofen Isadora. För de något äldre passar Cirkus Tigerbrands föreställning ”Jag rymmer”.

Det är fri entré på alla Läsfrestivalens programpunkter, men vissa har begränsat med utrymme och därför finns gratisbiljetter att hämta ut till dessa. Förra året kom över 3 000 besökare, och vi hoppas på liknande uppslutning i år. Gratisbiljetterna finns i biblioteket från och med kl 09:30 på själva festivaldagen. Festivalen drar ingång klockan 10:00 och slutar ca 15:00. Läsfrestivalen arrangeras av Falu stadsbibliotek i samarbete med ABF, Rädda Barnen och Film i Dalarna.

Vill du läsa mer om festivalen eller se bilder på artisterna som kommer? Kolla gärna in Läsfrestivalen på webben eller i sociala medier!

Läs mer på Läsfrestivalens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-06-02