Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-06-30

Utanför Ernst Rolf-gården

Ernst Rolf-gården och alla museum öppnar

Den här veckan öppnar alla sommarmuseer i Falun. På Ernst Rolf-gården kan du den 30 juni uppleva melodikavalkaden "Revykungarna 125 år".

Falu kommun har många pärlor och trevliga besöksmål. Flera av dem är så kallade sommarmuseer som alla öppnar under vecka 26.

Sommaröppning av Ernst Rolf-gården den 30 juni.

För 32:a sommaren i rad kan man se en utställning om Ernst Rolfs liv och karriär, titta på bildspel och lyssna på revykungens röst på gamla inspelningar. Som vanligt blir det också både kafé och musikunderhållning.

På öppningsdagen Torsdag 30 juni kl. 18.00 bjuds det på melodikavalkaden "Revykungarna 125 år" med sångaren Bo Fureby och pianisten Ingemar Ihlis. Både Ernst Rolf och Karl Gerhard var nämligen födda 1891. Entré: 100 kr.

På Rolfdagen i augusti firas Ernst Rolf som vanligt med namnsdagskaffe och allsång.

Servering

I år är det Elsborgstjejen Stina Ström Åhl med mamma Ulrica och pappa Mats som kommer att stå bakom disken i kaféet. För tre år sedan gick Stina som 10-åring till final i Arlas kladdkakerace i samband med chokladfestivalen i Stockholm. Nu i sommar får Ernst Rolf-gårdens besökare njuta av bl. a. den goda finalkakan med smak av choklad, kola och apelsin.

Mer om Faluns olika sommarmuseer och sevärdheter i Världsarvet Falunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-02-16