Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-07-08

Regnbågstrappan i Falun centrum.

Foto: Aje Thåli

Invigning av Faluns färggrannaste trappa

Falun Walk of Art har sedan starten 2010 dykt upp på olika platser och i olika former. Den här sommaren är det åtta ungdomar som haft till uppgift att dekorera stadsrummet. Arbetet leds av konstnären Aje Thåli.

Idag, fredag 8 juli kl. 13, finns konstnärerna på plats för att inviga trappan och svara på frågor om projektet. Den färggranna trappan har redan uppmärksammats i nationell media och på många olika håll i sociala medier.

– Gränsöverskridande projekt av det här slaget, när ungdomar från olika bakgrunder tillsammans går in olika typer av kreativa processer, skapar interaktion och delaktighet, och kanske framför allt en känsla av tillhörighet, säger Lasse Westin, Falu kommuns representant i Falun Walk of Art.

Budskapet som ungdomarna vill föra fram är att alla är välkomna, oavsett kön och sexuell läggning. Därför målas trappan i regnbågens färger. Även pelare i Bergströms galleria kommer att målas.

– Det var viktigt för oss att det skulle vara mycket färger men ändå ett bra budskap, säger Hilda Persson, en av konstnärerna.

Sidan uppdaterad 2016-07-08