Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-07

Barnens skidspel

Missa inte Barnens skidspel nu på lördag

På lördag har det blivit dags för årets upplaga av Barnens skidspel.

– Det blir som vanligt en riktig skidfest, där barnen står i fokus. Alla barn som åker får en guldmedalj, säger Marie Sandberg-Nilsson från Dalarnas skidförbund.

Barnens skidspel är en årlig tradition. Nu körs på lördag den 11 mars kör evenemanget för 32:a gången, klockan 10.00-13.00.

– Jag har varit med i 15 av dem, och det är härligt att följa barnens framfart i spåren. De brukar vara så nöjda och stolta när de klarat av att åka sin bana, säger Marie Sandberg-Nilsson.

Skidspelen riktar sig till barn upp till 10 år och längdskidor finna att låna på plats.

För barn från 7 år finns även utrustning för backhoppning att låna. Ungdomsbackarna är öppna för provhoppning.

– Förra året var det 1 400 barn som körde Barnens skidspel, och det var flera hundra av dem som provade på backhoppning. Eftersom Barnens skidspel alltid brukar köras i sol, så räknar vi med stort intresse även den här gången, säger Camilla Malmling från kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Barnens skidspel är ett samarrangemang mellan Falu kommun, Dalarnas skidförbund, Korsnäs IF SK, Friluftsfrämjandet, Holmens IF, Svenska skidspelen och Alla på snö.

– Det går åt många funktionärer för att få ihop ett sådant här stort evenemang. Tillsammans jobbar vi för att barnen ska få uppleva en riktigt härlig skiddag, säger Marie Sandberg- Nilsson.

Inget tävlingsmoment

Något tävlingsmoment är det inte frågan om i Barnens skidspel. Här får alla barn en guldmedalj efter avklarad insats.

Barnen kan välja mellan att åka 200 meter, 600 meter eller 1 500 meter.

–Det väljer barnen själva vid starten. Utmed banan finns vätskekontroller där det bjuds på vatten eller mjölk. Efter målgång blir barnen bjudna på varm choklad, säger Camilla Malmling.

Startavgiften är 30 kronor/barn och arrangörerna meddelar att det är endast kontant betalning som gäller.

–Vi hoppas alla kommer med jämna pengar, det underlättar hanteringen i biljettkassorna där vi säljer nummerlapparna som är själva startbeviset, säger Marie Sandberg-Nilsson.

Gratisbussar går från centrum

Dalatrafik/Keolis erbjuder gratisbussar från Knutpunkten till Lugnet, hållplats vid Visitors Center, tur och retur.

Dessa avgår från Knutpunkten klockan 09.30 och 10.30. Avgångstid från Lugnet är klockan 12.30 och 14.15.

För de som ändå väljer att ta bilen sker parkering vid ishallen med infart från Lugnetleden. Parkeringsvakter kommer att finnas på plats.

Finns det något mer att tillägga?

– Ja, att Bubo kommer att finnas på plats och bjuda på kramar. Falu Energi & Vatten kommer att visa hur en sopbil fungerar. Deras maskot Tage finns på plats och Patrik "Putte" Johansson fungerar som hejaklacksledare. Ansiktmålning blir det också, säger Marie Sandberg-Nilsson.

 

Mer information

Barnens skidspel

 

Sidan uppdaterad 2017-03-08