Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-30

Litografi med titeln "Room with a view". Bilden är beskuren men man kan se ett fönster till vänster och en suddig person som står innanför fönstret. Till höger ser man träd och lite himmel högst upp till höger i bild.

"Room with a view". Litografi. Bilden är beskuren. Se hela bilden i affischbilagan.

Nils-Erik Mattsson till Galleri Hörnan

Den 6 april klockan 17.00 öppnar utställningen "Grafik".

Nils-Erik Mattsson, född 1952, är utbildad vid Hovedskous Målarskola 1972-73 samt Konsthögskolan Valand 1974-1980 och 2001-2003.

Några av Nils-Eriks bilder visas redan nu i Falun som en del av den Internationella grafiktriennalen på Dalarnas museum. År 2014 var han inbjuden av kinesiska staten till ett artist in residence vid Guanlan Original Printmaking Base, Shenzhen, och de bilder som visas på museet trycktes just under vistelsen i Kina. På Galleri Hörnan kommer vi att få se en utställning vars verk ansluter till de grafiska blad som visas på grafiktriennalen.

Mellan åren 2001 - 2013 utformade Nils-Erik Mattsson medaljen för GöteborgsVarvet, som är världens största halvmaratonlopp. Han arbetar även med utställningsverksamheten i Grafik i Väst (GiV) och är medlem i Grafiska Sällskapet.

I augusti är Nils-Erik Mattsson aktuell i Bloomington, USA. Där har han blivit inbjuden att delta i utställningen Light/Matter: Art at the Intersection of Photography and Printmaking, 1954–2017, där ett 40-tal konstnärer från 16 länder är inbjudna. Utställningen, som kommer att visas på Grunwald Gallery of Art, är den första utställning som kommer att visa banbrytande verk från flera generationer konstnärer som påverkat och varit tongivande i utvecklingen av kombinationen fotografiska bilder och analoga trycktekniker.

Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, Jonas Lennerthson, inviger utställningen. Välkommen till vernissage!

Bilaga 1: affischöppnas i nytt fönster

Bilaga 2: CV, engPDF

Sidan uppdaterad 2017-03-30