Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-04-04

Affischbild på de deltagande artisterna i Å-festen

Här har ni artisterna i Å-festen 2017

Nu är det klart vilka artister som kommer till Å-festen, som arrangeras i Falun 9-11 juni.

Jazzdrottningen Gunhild Carling får sällskap av Sveriges soulkung Eric Gadd, popgruppen Dolly Style och melodifestivalaktuella duon Bella & Filippa.

– Vi har fått ihop en bra mix av artister och helt klart är det ett par snäpp upp från ifjol, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare

Gunhild Carling, jazzmusiker och multiinstrumentalist, har även gjort sig känd för showbetonade instrumentkonster. Hon deltog även i Let´s Dance 2014 och har funnits med på den stora Diggiloturnén.

Hon kommer att kliva upp på Stora scenen tillsammans med storbandet Tuna Brass från Borlänge.

– I flera år har jag haft tankar på att få hit henne till Falun och nu blev det av. Gunhild är Sveriges jazzdrottning, men även en riktig entertainer med humorn i fokus. Jag tycker Gunhild är väldigt bra och hon borde kunna locka en stor publik, säger Per Staffas.

Gadd - soulkungen

Det andra riktigt stora namnet som gästar Å-festen är Eric Gadd, som av många anses vara Sveriges soulkung och i år firar 30 år som artist.

Han är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, ”Do You Belive In Me”, ”Why Don´t You, Why Don´t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora”. Tre gånger har han fått en grammis och guld- och platinaskivor har han också på meritlistan.

Nu kommer han till Å-festen och med sig på scen kommer han att ha delar av Falu Funk.

–Eric Gadd är ett stort namn och jag ser det faktiskt som en riktig klassbokning. Eric är aldrig inaktuell och har en enorm låtskatt att plocka ur, säger Per Staffas.

Den svenska popgruppen Dolly Style fanns med under Granny Goes Street-festivalen i höstas, och återkommer nu till Falun under Å-festen.

–Dolly Style drog väldigt mycket folk då och jag vet att gruppen har många fans. I höstas fick medlemmarna sitta och skriva autografer i mer än tre timmar, innan alla var nöjda. Jag har fått många önskemål om att ta hit dem till Falun igen och Dolly Style är även det en stark bokning, menar Per Staffas.

Dolly Style har också gjort sig kända för att ha en färgglad stil med peruker, kjolar och knästrumpor. För den breda allmänheten är gruppen också känd för deltagandet i Melodifestivalen 2015 och 2016 med låtarna ”Hello Hi” och ”Rollercoaster”.

Från Melodifestivalen till Falun

I årets melodifestival fanns unga popduon Bella & Filippa och med. Tävlingsbidraget var ”Cruciefied”.

Filippa Lena Frisell, 17 år, och Linda Isabella Lovisa Snihs, 16 år, började skapa och spela musik tillsammans när de blev bonussyskon 2012.

De har sedan dess haft en stor följarskara på nätet och duons stil beskrivs som akustisk pop i samma anda som First Aid Kit.

–Rent musikaliskt tycker jag att duon stod för ett av de bästa inslagen i årets melodifestival. Det känns kul att få visa upp en ny duo på uppgång för Falupubliken, säger Per Staffas och fortsätter:

–Sammantaget tycker jag att vi kan presentera bra artister och dansband i Å-festen. Det känns också bra att programmet är jämställt till 100 procent.

I förra veckan avslöjade arrangörerna att det blir Scotts och Barbados som bjuder upp till dans under festdagarna, och att Å-festen också står som värd för en deltävling i Stjärnskott 2017.


Artistprogrammet i år

Så här uppträder artisterna på Stora scenen vid Fisktorget:

Fredag 9/6:

19.00: Bella&Filippa.

21.00: Gunhild Carling med Tuna Brass Big Band

Lördag 10/6:

15.00: Dolly Style

21.00: Eric Gadd


Sidan uppdaterad 2017-04-04