Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-03

Falu centrum

Fyra destinationsbolag blir ett - Visit Dalarna

Dalarnas fyra destinationsbolag går nu samman till en gemensam organisation.

Den 1 maj 2017 övergick Visit Idre, Siljan Turism, Visit Södra Dalarna och Malung-Sälen samt Destination Dalarna (Region Dalarna) till att verka under namnet Visit Dalarna.

– För första gången har vi möjligheten att marknadsföra hela Dalarna på den svenska marknaden, säger Carl Johan Ingeström, VD för Visit Dalarna AB.

Nu inleds ett gediget arbete för att blicka framåt med vision och mål för 2030 för besöksnäringen i Dalarna.

Nya målgrupper och marknader ska bearbetas och detta möjliggörs genom ett samarbete mellan Dalarnas 15 kommuner, däribland Falu kommun, besöksnäringen och Visit Dalarna.

Kommunikation och försäljning ska anpassas till nya sätt att kommunicera utifrån olika målgruppers behov.

– Vi arbetar i världens största bransch som växer för varje år. Att vi tillsammans i den nya organisationen kommer att göra Dalarna ledande inom svensk destination- och turismutveckling är jag helt övertygad om, säger Carl Johan Ingeström.

Samlats kring ny vision

Sedan 2009 har destinationsbolagen i Dalarna samlats kring en vision om att öka omsättningen till 10 miljarder i besöksnäringen till 2020.

–I dag pratar vi alla om plan 2020 men nu kommer vårt arbete fokuseras på att ta fram en ny besöksnäringsstrategi för att sätta vision och mål för 2030, säger Carl Johan Ingeström.

Arbetet med att ta fram mål, vision och strategisk plan kommer att påbörjas under hösten 2017 och beräknas vara klar till sommaren 2018. Vilken riktning Dalarna som destination ska ta, vilka marknader som ska prioriteras och tidsplan ska framgå i planen.

Dalarna är Sveriges fjärde största besöksregion

Dalarna är Sveriges fjärde största besöksregion med en omsättning på 7,1 miljarder och med ett mål på 10 miljarder år 2020.

Destinationsbolaget Visit Dalarna AB ägs av Dalarnas 15 kommuner i nära samverkan med 850 medlemsföretag i Dalarnas Besöksnäring ekonomiska förening.

Bolaget har cirka 60 anställda med verksamhet över hela Dalarna med huvudkontor i Rättvik.

Sidan uppdaterad 2017-05-03