Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-16

Anna Källström och Per Staffas

Seasidefestivalen och Å-festen = sant

Nu är det klart att Seasidefestivalen blir en del av den stora Å-festen.

– Det känns klockrent. Nu får vi in lokala artister på programmet också, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare som är ansvarig för stadsfesten.

Seasidefestivalen, i Studiefrämjandets regi, startade redan 2003 och kom till för att låta unga artister komma ut och spela med mer etablerade artister.

Efter att ha hållit till vid Kålgården under de inledande åren, flyttade festivalen 2013 in i Magasinets lokaler istället där den sedan har utvecklats på olika sätt.

Men nu väljer festivalen att flytta ut igen, men in under Å-festens paraply.

– På det sättet räknar vi med att nå en större publik med våra artister. Vi vill lite hitta tillbaka till den atmosfären som fanns när vi var i Kålgårn, en familjefestival med något för alla, säger Anna Källström, festivalens projektledare.

Seasidefestivalen kommer att återfinnas på Medborgarplatsen, bredvid Radio Dalarnas hus, med sin scen.

–I nuläget har vi klart med 16 olika akter. Det blir både musik och dans. Extra roligt är det att vi har lyckats få hit det moldaviska tjejpunkbandet Hi Mum, säger Anna Källström.

Utställningsområde skapas

På Medborgarplatsen skapas också ett utställningsområde där olika studieförbund får chansen att visa upp sig. En loppmarknad kommer också att finnas.

– När vi började prata, så var det inget snack om saken. Seasidefestivalen skulle in i Å-festens program. Vi har populära dansband och etablerade artister på programmet, nu får vi också möjligheten att visa upp unga lovande band och artister, säger Per Staffas.

Å-festen arrangeras den 9-11 juni och på Fisktorget kommer både den stora scenen och dansbanan att finnas. I år gästas dansbanan av Scotts och Barbados, två av Sveriges populäraste dansband.

På scenen får vi se Eric Gadd, Gunhild Carling, Dolly Style och Bella & Filippa uppträda.

Å-festen står också som värd för en deltävling i talangtävlingen Stjärnskott 2017.

 

Sidan uppdaterad 2017-05-16