Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-17

Pojkar som hoppar i bassängen på Lugnet

Ishallen öppen hela sommaren

I slutet av februari togs beslutet att hålla ishallen öppen även under sommaren så att Lugnet kan erbjuda träning på is året om. Så i sommar kommer det att hållas allt från hockeyskolor, konståkning, internationella träningsläger och åkning för allmänheten i ishallen.

Intressekoll

- Vi började med att skicka ut en intressekoll till föreningarna runt omkring, intresset var stort så vi tog beslutet att hålla ishallen öppen hela året, säger Johanna Hedström på bokningen. Sedan dess har bokningarna strömmat in från hockey-, bandy- och konståkningsföreningar.

Svenska ishockeyförbundet

Under våren och sommaren kommer både U17/18 och Damkronorna för läger och testverksamhet på Lugnet. De är imponerade av anläggningen; en fin ishall, mat, boende, tillgång till gym och laboratorium i världsklass inom en radie av 500 meter. Spelarna kan gå mellan allt och slipper lägga tid på transporter. Dessutom finns ett bra utbud för fritiden, utomhusbad, fina leder för vandring och Mountainbike. Falu IF kommer också att hålla egna hockeyskolor, läger och cuper under sommaren.

Internationellt träningsläger

Konståkningsklubben i Falun har bjudit in till ett internationellt träningsläger på två veckor, 10–23 juli. Deltagarna erbjuds paket med boende, mat och träning som leds av erfarna tränare. Lägret ska hjälpa deltagarna att nå sina mål och slipa på tekniken tillsammans med duktiga tränare. Utöver den klassiska träningen kommer Pär Brorsson, MMA Fighter att lära deltagarna självförsvar, utmana kroppens fysiska gränser, kämpaglöd och att vara snabb på fötterna. I dagsläget är det flest deltagare från Island som är anmälda och ett tiotal svenska åkare men de hoppas på fler anmälningar innan den 30 juni som är sista datum för anmälan.

Läs mer om träningslägret för konståkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åkning för allmänheten

De tider som inte används för träningsläger och konståkning kommer att erbjudas till fri åkning för allmänheten med och utan klubba. -Det kommer främst att vara helger som är tillgängliga, vi uppdaterar kalendern löpande med tider, säger Johanna Hedström

Här hittar du tiderna för allmänhetens åkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-07-10