Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En hand som trycker på en lila sprayburk, burken sprutar färg mot ett konstverk bestående av oklara saker som är ihoplimmade. I bakgrunden svävar fjädrar i olika färger.

Galleri för unga

Galleri för unga är ett projekt som ger möjlighet för dig som är mellan 15-26 år att ställa ut ditt skapande. Projektet har till en början ingen fysisk plats utan utställningarna visas i olika lokaler. Galleri för unga samarbetar bland annat med Dalarnas museum, Borlänge Modern och Landstinget Dalarna.

Vårsalongen 2018

Minns ni förra årets vårsalong på Åsgatan mittemot café Zappa? Den var ju helt klart en SUCCÉ! Nu är det dags att söka till årets upplaga!

Är du mellan ca 15 - 26 år och bor i Falun / har anknytning till Falun? SÖK innan den 20 maj! (Vernissagen kommer att äga rum i början av juni).

Skicka in bilder på ditt / dina verk + kort information om konstverket. Kom ihåg att skriva namn och ålder. Skicka denna information ett mail till cecilia.larsson@falun.se.

Målningar, skulptur, videokonst, performance, fotografi, digitala verk, konstfilm, text, installationer - allt är välkommet!

Du kan söka själv, med en kompis eller i grupp. Sök nu, eller tipsa alla du känner!

Alla verk kommer inte att bli uttagna och visas på årets Vårsalong, det beror på saker som begränsning av utrymme i lokalen och att vi vill visa en bredd av olika tekniker och motiv. Det är också en fördel att de verk som du söker med är genomarbetade och / eller att det finns en tanke / budskap med verken.

Villkor

De antagna verken ska lämnas in under sista veckan i maj. Ditt / dina verk kan komma att bli uttagna ur ram eller bli inramade. Lämnar du in digitala verk kan bilderna komma att bli uppförstorade, dvs användas i andra format än original. Du godkänner också, om din konst blir antagen, att bilder av din konst får användas i affischer och på sociala medier.

Konstgrupp

Vill du lära känna andra som skapar, arrangera utställningar, arbeta med vårsalongen, anordna workshops, träffa etablerade konstnärer m.m? Det finns en grupp för dig! Konstgruppen har en facebookgrupp där det kommer ut information och där en kan prata med andra deltagare, tipsa om evenemang med mera. Konstgruppen träffas i nuläget en eller två gånger i månaden och jobbar just nu främst med att planera workshops, att leta lokaler och att planera studiebesök.

Är du intresserad av att gå med i gruppen?

Sidan uppdaterad 2018-04-05