Dela sidan på sociala medier

Artister som uppträder på en scen med ett publikhav framför scenen.

Artister

Artister släpps löpande under sommaren 2024 och hemsidan uppdateras löpande!

Eagle Eye Cherry

Eagle Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry slog igenom 1997 med dunder och brak, då hans första singel ”Save Tonight” blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio, och med en halv miljard Spotify-streams är det en av de största svenska låtarna någonsin.

Efter det följde fler framgångsrika skivor och omfattande turnéer, innan Eagle-Eye valde att ta en paus från stress och rampljus. Efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka och 2018 gav han ut albumet ”Streets of you”.

I januari i år kom senaste albumet ”Back on track”.

Eagle-Eye Cherry gjorde stor succé i ”Så mycket bättre” hösten 2023. Hans tolkningar, bland annat vackra ”Believe” av Mapei, gick rakt in i hjärtat på tv-tittarna.

Nu är han ute på en stor turné. Det är på vägarna han trivs bäst. Redan som 2-åring började Eagle-Eye stå på scen och turnera med sin pappa, jazzlegendaren Don Cherry.

Spelar på Stora scenen klockan 16.00.

Mapei

Mapei

Mapei är en svensk-amerikansk multiartist – sångerska, rappare och låtskrivare. Nyfikenhet är ett återkommande tema i Mapeis kreativa värld, hon är musikaliskt mångsidig och har alltid gått sin egen väg mot det oförutsägbara.

Under hennes 15 år långa karriär har hon haft en världshit med låten ”Don’t Wait”, släppt tre album med totalt över 230 miljoner streams globalt på alla plattformar och tagit emot Musikförläggarnas pris för Årets Textförfattare. Mapei rör sig sig mellan genrer och samarbetat med artister som Swedish House Mafia, Major Lazor, Robyn och Timbuktu.

Hösten 2023 deltog hon i ”Så mycket bättre”. Hennes låt ”Minns ikväll”, tolkningen av Eagle-Eye Cherry’s välkända låt ”Save Tonight”, älskas av många.

Mapei gjorde sin första mini-turné redan vid 12 års ålder, har kallats ”Skandinaviens främsta rappare någonsin” av Timbuktu och Sveriges bästa liveartist av Markus Krunegård.

Spelar på Stora scenen klockan 20.00.

Medina

Medina - artistsläpp 18 juli

Medina är en svensk duo bestående av Sam-E och Alibrorsch. De är uppväxta i Stockholm och Östersund men har sina rötter i Tunisien. Under 2002 träffades duon för första gången under en spelning i Knivsta och under 00-talet var duon en av Sveriges mest älskade grupper med sin helt egna musikgenre, Haffa Music.

Sommaren 2018 valde duon att lägga ner efter att samarbetet skurit sig. Det blev dock en återförening. Efter att bandet återförenats tävlade de i Melodifestivalen 2022 med låten ”In i dimman”.

2024 startade Medina sitt tredje decennium som grupp genom att ställa upp i Melodifestivalen med allsångslåten ”Que Sera” som slutade på en andraplats i tävlingen. Många tyckte att låten borde vunnit. ”Que Sera” blev Sveriges mest streamade låt på Spotify i veckor efteråt och duon fick även sin första Sverigetoppliste-etta.

Med över 350 miljoner samlade streams och hitlåtar som ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor”, ”In i dimman”, ”Que Sera i bagaget är duon ute på turné.

Spelar på Stora scenen klockan 18.00.

Sidan uppdaterad 2024-07-18